Vidiauto Automobili Predstavljamo Ford Fiesta RS 40-th anniversary

Autor: Daniel Bevandić Objavljeno: 31.12.2015. 15:46

Ford Fiesta RS 40-th anniversary  

Budućnost je u sportu!

Ford Fiesta RS 40-th anniversary

Ford je objavio planove kako će u slijedeće tri godine tržištu ponuditi osam sportskih modela. Fiesta RS, Focus RS, pick-up F150 Raptor, mišićavi Mustang Shelby GT350/350R te oživljeni legendardni GT uskoro bi trebali tutnjati cestama.I najmanja Fiesta RS pucati će od snage.

Za 2017. godinu povodom 40.obljetnice Fieste sprema se jubilarni RS model koji bi trebao pomaknuti granice gradskih sportaša. Jubilarnu Fiestu trebao bi pokretati 1.6 litreni turbo motor koji će razvijati oko 230 do 250 konjskih snaga i oko 300 njutnmetara najvećeg okretnog momenta. Očekuju se performanse na razini rasnih sportaša. Ubrzanje do 100 km/h u 6,5 sekundi te najveća brzina od 230 km/h trebali bi postati svakodnevica za Fiestu RS. Fiesta ipak neće imati 4x4 pogon jer su troškovi razvoj previsoki.

2017-Ford-Fiesta-RS-front

Novost će biti mogućnost izmjene postavki vožnje poput DNA sustava u Alfa Romeu čime bi faktor zabave za volan trebao biti podignut na višu razinu. Continental razvija posebne SportContact gume s ojačanim vanjskim ramenima i bočnim stijenkama. Predviđena je za sada samo trovratna varijanta Fieste jer prema tvrdnjama inženjera pet-vratna varijanta ne bi imala odgovarajuću krutost karoserije potrebnu za brzo jurcanje zavojima. Upravljač i mjenjač će kao i do sada predstavljati referencu u klasi gradskih trkača.

2017-Ford-Fiesta-RS-Interior
Ključne riječi:
Fiesta Ford RS
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. rujan 1893.

9-22-1893  Prvi američki automobil

Prvi američki automobil

Prvi automobil u Americi izradili su braća Charles i Frank Duryea, inače proizvođači bicikala. Braći je za izradu automobila bilo potrebno oko dvije godine. Na današnji su ga dan ponosno prvi puta provozali ulicama Springfielda u državi Massachusetts.

vs

.::.