Vidiauto Automobili Novi automobili na hrvatskim cestama Što donosi treća generacija Honde Jazz?

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 23.07.2015. 10:30

Stiže u Hrvatsku 

Što donosi treća generacija Honde Jazz?

Što donosi treća generacija Honde Jazz?

Prodaja nove Honde Jazz počinje u rujnu 2015, a radi se o subkompaktu B segmenta koji se proizvodi od 2001. godine.

Honda Jazz je zanimljiv dizajnom i iskorištenošću prostorom subkompakt i do sada je proizveden u svijetu u više od 5 milijuna primjeraka. Proizvodi se u sedam različitih zemalja svijeta.

U novoj, trećoj iteraciji Honda Jazz se približava kompaktnoj klasi s dužinom od četiri metra. Zgodan i koristan smještaj spremnika goriva u središnjem dijelu vozila, ispod prednjih sjedala kao kod Honde Civic, omogućio je prtljažnik obujma 354 litre kao i ugradnju čarobnih stražnjih sjedala sklopivih u čitav niz kombinacija.

Honda Jazz 2015 (11)

Honda Jazz ima i novorazvijeno podvozje što će omogućiti dinamičniju vožnju u kombinaciji s novim benzinskim 1,3-litrenim i-VTEC pogonskim motorom. Motor je snage 102 KS s Earth Dreams tehnologijom u kombinaciji sa 6-brzinskim manualnim mjenjačem ili opcijskim CVT automatskim mjenjačem. Prosječna potrošnja iznosi 4,6 l/100 km s CVT mjenjačem u kombiniranoj vožnji, a niža je i emisija CO2 (106 g/km s CVT mjenjačem).

Honda Jazz 2015 (4)

U sigurnosnom dijelu nova Honda Jazz 2015, uz sigurnosnu opremu iz druge generacije poput ABS sustava protiv blokiranja kotača, EBD sustava raspodjele sile kočenja, VSA sustava nadzora stabilnosti, prednjih i bočnih zračnih jastuka te zračnih zavjesa, serijski će biti opremljena sustavom aktivnog kočenja koji prati promet ispred vozila, upozorava vas na opasnost te u izvanrednim situacijama samostalno započinje s kočenjem.

Cijena za novu Hondu Jazz za sada nije poznata, a ne očekuje se znatno povećavanje cijene. Trenutna cijena za aktualni Jazz 1.4 Comfort je 125.000 kuna.

Pročitajte test Honda Jazz 1.4 Executive

Honda Jazz 2015 (6)
Ključne riječi:
2015 cijena Honda Jazz
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 21. rujan 1947.

9-21-1947  Povratak GP utrka

Povratak GP utrka

Na stazi Lyon-Parilly održana je prva poslijeratna Grand Prix utrka u Francuskoj. Pobjedu je odnio Louis Chrion u automobilu Talbot-Lago. GP utrke na velika se vrata vraćaju 1950. godine kada je pokrenuto SP Formule 1.

vs