Vidiauto Automobili Novi automobili na hrvatskim cestama Što donosi treća generacija Honde Jazz?

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 23.07.2015. 10:30

Stiže u Hrvatsku 

Što donosi treća generacija Honde Jazz?

Što donosi treća generacija Honde Jazz?

Prodaja nove Honde Jazz počinje u rujnu 2015, a radi se o subkompaktu B segmenta koji se proizvodi od 2001. godine.

Honda Jazz je zanimljiv dizajnom i iskorištenošću prostorom subkompakt i do sada je proizveden u svijetu u više od 5 milijuna primjeraka. Proizvodi se u sedam različitih zemalja svijeta.

U novoj, trećoj iteraciji Honda Jazz se približava kompaktnoj klasi s dužinom od četiri metra. Zgodan i koristan smještaj spremnika goriva u središnjem dijelu vozila, ispod prednjih sjedala kao kod Honde Civic, omogućio je prtljažnik obujma 354 litre kao i ugradnju čarobnih stražnjih sjedala sklopivih u čitav niz kombinacija.

Honda Jazz 2015 (11)

Honda Jazz ima i novorazvijeno podvozje što će omogućiti dinamičniju vožnju u kombinaciji s novim benzinskim 1,3-litrenim i-VTEC pogonskim motorom. Motor je snage 102 KS s Earth Dreams tehnologijom u kombinaciji sa 6-brzinskim manualnim mjenjačem ili opcijskim CVT automatskim mjenjačem. Prosječna potrošnja iznosi 4,6 l/100 km s CVT mjenjačem u kombiniranoj vožnji, a niža je i emisija CO2 (106 g/km s CVT mjenjačem).

Honda Jazz 2015 (4)

U sigurnosnom dijelu nova Honda Jazz 2015, uz sigurnosnu opremu iz druge generacije poput ABS sustava protiv blokiranja kotača, EBD sustava raspodjele sile kočenja, VSA sustava nadzora stabilnosti, prednjih i bočnih zračnih jastuka te zračnih zavjesa, serijski će biti opremljena sustavom aktivnog kočenja koji prati promet ispred vozila, upozorava vas na opasnost te u izvanrednim situacijama samostalno započinje s kočenjem.

Cijena za novu Hondu Jazz za sada nije poznata, a ne očekuje se znatno povećavanje cijene. Trenutna cijena za aktualni Jazz 1.4 Comfort je 125.000 kuna.

Pročitajte test Honda Jazz 1.4 Executive

Honda Jazz 2015 (6)
Ključne riječi:
2015 cijena Honda Jazz
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 27. lipanj 1990.

6-27-1990  NASCAR-ovi munjeviti dani

NASCAR-ovi munjeviti dani

Tvrtka Paramount Motion Pictures predstavila je na današnji dan 1990. godine film Days of Thunder, djelo istih ljudi koji su kreirali hit Top Gun. Glavne uloge igrali su Tom Cruise i Nicole Kidman.

vs