Vidiauto Novosti Najave Nasljednik virtuoza prostranosti

Autor: Domagoj Brnić Objavljeno: 14.10.2014. 14:10

Sve je dublji Jazz 

Nova Honda Jazz: nasljednik virtuoza prostranosti

Nasljednik virtuoza prostranosti

Sazdana na novoj platformi, nova Honda Jazz pokušat će se u gradskoj klasi nametnuti prostranošću. 

Jedan od važnijih izložaka Honde na pariškom salonu automobila prototip je nove Honde Jazz za europsko tržište spreman za proizvodnju. Na japanskom i američkom tržištu poznata već neko vrijeme u gotovo identičnom obliku kao Honda Fit, nova Honda Jazz uz praćenje novih Hondinih dizajnerskih crta od dosadašnjeg je gradskog monovolumena duža 15 milimetara i ima 30 mm duži međuosovinski razmak.

honda jazz (2)

Središnje smješten rezervoar goriva, kao i u HR-V-u i Civicu razvijenima na istoj Hondinoj globalnoj platformi, trebao bi osigurati znatno prostraniju unutrašnjost, dok bi se sustav Magic Seats kao i pomicanje stražnjih, u ravnu podnicu preklopivih stražnjih sjedala, trebali pobrinuti da se taj prostor što svrsishodnije iskoristi. 

honda jazz (5)

Nova Honda Jazz na europskom bi tržištu isprva trebala biti ponuđena s 1,3-litarskim benzinskim i-VTEC motorom (100 KS) uparenim s novim ručnim šesterostupanjskim manualnim mjenjačem i prednjim pogonom. U opciji je i poluautomatski CVT-mjenjač. Hoće li se i kada pod poklopcem motora europske verzije naći i 1,5-litreni i-VTEC benzinac poznat iz Honde Fit sa 130 KS i Honde HR-V izgrađene na istoj platformi, kao i 1,6-litarski i-DTEC dizelaš sa 120 KS ili hibridni pogon sa 140 KS, teško je zasad reći. Nova Honda Jazz u prodaju bi na EU-tržištu trebala krenuti u ljeto 2015. 

Ključne riječi:
gradski automobili Honda Jazz monovolumen
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. rujan 1908.

9-24-1908 Prvi Model T

Prvi Model T

Prvi tvornički izrađen Ford model T završen je na današnji dan. Automobil je svoju pravu popularnost i slavu počeo stjecati tek 6 godina kasnije kada je uvođenjem proizvodnje na pokretnoj traci osjetno pojeftinio.

vs

.::.