Vidiauto Novosti Najave Nasljednik virtuoza prostranosti

Autor: Domagoj Brnić Objavljeno: 14.10.2014. 14:10

Sve je dublji Jazz 

Nova Honda Jazz: nasljednik virtuoza prostranosti

Nasljednik virtuoza prostranosti

Sazdana na novoj platformi, nova Honda Jazz pokušat će se u gradskoj klasi nametnuti prostranošću. 

Jedan od važnijih izložaka Honde na pariškom salonu automobila prototip je nove Honde Jazz za europsko tržište spreman za proizvodnju. Na japanskom i američkom tržištu poznata već neko vrijeme u gotovo identičnom obliku kao Honda Fit, nova Honda Jazz uz praćenje novih Hondinih dizajnerskih crta od dosadašnjeg je gradskog monovolumena duža 15 milimetara i ima 30 mm duži međuosovinski razmak.

honda jazz (2)

Središnje smješten rezervoar goriva, kao i u HR-V-u i Civicu razvijenima na istoj Hondinoj globalnoj platformi, trebao bi osigurati znatno prostraniju unutrašnjost, dok bi se sustav Magic Seats kao i pomicanje stražnjih, u ravnu podnicu preklopivih stražnjih sjedala, trebali pobrinuti da se taj prostor što svrsishodnije iskoristi. 

honda jazz (5)

Nova Honda Jazz na europskom bi tržištu isprva trebala biti ponuđena s 1,3-litarskim benzinskim i-VTEC motorom (100 KS) uparenim s novim ručnim šesterostupanjskim manualnim mjenjačem i prednjim pogonom. U opciji je i poluautomatski CVT-mjenjač. Hoće li se i kada pod poklopcem motora europske verzije naći i 1,5-litreni i-VTEC benzinac poznat iz Honde Fit sa 130 KS i Honde HR-V izgrađene na istoj platformi, kao i 1,6-litarski i-DTEC dizelaš sa 120 KS ili hibridni pogon sa 140 KS, teško je zasad reći. Nova Honda Jazz u prodaju bi na EU-tržištu trebala krenuti u ljeto 2015. 

Ključne riječi:
gradski automobili Honda Jazz monovolumen
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 27. lipanj 1990.

6-27-1990  NASCAR-ovi munjeviti dani

NASCAR-ovi munjeviti dani

Tvrtka Paramount Motion Pictures predstavila je na današnji dan 1990. godine film Days of Thunder, djelo istih ljudi koji su kreirali hit Top Gun. Glavne uloge igrali su Tom Cruise i Nicole Kidman.

vs