Vidiauto Automobili Nove tehnologije, studije&prototipi Multimedija u novoj Mercedes E-klasi 2016 kao na pametnom ekranu

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 01.01.2016. 20:51

Zvijezda u 2016 

Multimedija u novoj Mercedes E-klasi 2016 kao na pametnom ekranu

Multimedija u novoj Mercedes E-klasi 2016 kao na pametnom ekranu

Zvijezda u 2016 - Multimedija u novoj Mercedes E-klasi 2016 kao na pametnom ekranu

Potpuno nova Mercedes Benz E klasa imat će bogat infotainment sustav, s naglaskom na dva 12,3-inčna ekrana i po prvi put na dodir osjetljive kontrole na upravljaču.

Mercedes-Benz E-klasa službeno se predstavlja uskoro - dizajn unutrašnjosti uključuje sljedeću generaciju širokog dvostrukog zaslona (12,3 inča po zaslonu) koji se čini kao da lebdi u prostoru; svaki ima dijagonalu od 31,2 cm (12,3 inča) i razlučivost od 1920 x 720 točaka. Uz to, po prvi put u nekom automobilu pojavljuju se na dodir osjetljive kontrole na upravljaču. One vozaču omogućuju kontrolu cijelog informacijsko zabavnog sustava pokretima vrhova prstiju, bez skidanja ruku s upravljača. Potpuno novo iskustvo zaokruženo je novim, inteligentnim dizajnom grafike s prikazima i animacijama visoke razlučivosti, kao i pojednostavljenom kontrolnom logikom. 

Dva zaslona su vizualno spojeni kako bi formirali široki kokpit, djelujući kao središnji element te kako bi se naglasila vodoravna orijentacija unutarnjeg dizajna nove E-klase. Kao ploča s instrumentima, ovaj široki kokpit uključuje veliki prikaz s virtualnim instrumentima u vidnom polju vozača, kao i središnji prikaz iznad središnje konzole. Zajednički stakleni pokrov rezultira u modernom izgledu ravnih zaslona. Vozač može birati između tri različita stila, kako bi odabrao željeni dizajn prikaza široke ploče s instrumentima: "Classic", "Sport" i "Progressive".

Ova široka ploča s instrumentima opcijski je dostupna s COMAND Online sustavom. Umjesto toga, osnovni model nove E-klase kombinira dva okrugla udubljena pokazivača i 17,8 cm zaslon u boji (razlučivost 1000 x 600 točaka) sa središnjim zaslonom dijagonale 21,3 cm (razlučivost 960 x 540 točaka). Okrugli instrumenti, ploča s instrumentima i središnji zaslon ugrađeni su u jednostruki okvir u piano crnoj boji visokog sjaja.

Vozač može prilagoditi sadržaj središnjeg zaslona kako bi odgovarao njegovim/njenim osobnim željama. Uz izuzetak zemljovida navigacije (koji uvijek ispunjava cijelu površinu zaslona), grafički sadržaj središnjeg zaslona COMAND Online sustava podijeljen je u glavni prikaz za informativnu grafiku i animacije (2/3 na desnoj strani zaslona) i dodatni prikaz (1/3 na lijevoj strani prikaza).

Mercedes E klasa (2)-1

Kao dodatna inovacija, nova E-klasa je prvi automobil koji koristi na dodir osjetljive kontrolne tipke na prečkama multifunkcijskog upravljača. Kao i površina pametnog telefona, ove tipke su osjetljive na dodir i time precizno reagiraju na vodoravne i okomite poteze prstiju. To vozaču omogućuje kontrolu svake funkcije informacijsko zabavnog sustava na jednostavan, logičan i intuitivan način kao kod pametnog telefona, bez skidanja ruku s upravljača. Nakon što je potezima prstiju odabrao željenu kontrolu, za aktiviranje funkcije vozač mora pritisnuti odgovarajuću dodirnu kontrolnu tipku. Druge četiri tipke u svakoj grupi prekidača služe za poznate funkcije, kao što su one za kontrolu glasnoće i telefona.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.