Vidiauto Automobili Nove tehnologije, studije&prototipi Multimedija u novoj Mercedes E-klasi 2016 kao na pametnom ekranu

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 01.01.2016. 20:51

Zvijezda u 2016 

Multimedija u novoj Mercedes E-klasi 2016 kao na pametnom ekranu

Multimedija u novoj Mercedes E-klasi 2016 kao na pametnom ekranu

Zvijezda u 2016 - Multimedija u novoj Mercedes E-klasi 2016 kao na pametnom ekranu

Potpuno nova Mercedes Benz E klasa imat će bogat infotainment sustav, s naglaskom na dva 12,3-inčna ekrana i po prvi put na dodir osjetljive kontrole na upravljaču.

Mercedes-Benz E-klasa službeno se predstavlja uskoro - dizajn unutrašnjosti uključuje sljedeću generaciju širokog dvostrukog zaslona (12,3 inča po zaslonu) koji se čini kao da lebdi u prostoru; svaki ima dijagonalu od 31,2 cm (12,3 inča) i razlučivost od 1920 x 720 točaka. Uz to, po prvi put u nekom automobilu pojavljuju se na dodir osjetljive kontrole na upravljaču. One vozaču omogućuju kontrolu cijelog informacijsko zabavnog sustava pokretima vrhova prstiju, bez skidanja ruku s upravljača. Potpuno novo iskustvo zaokruženo je novim, inteligentnim dizajnom grafike s prikazima i animacijama visoke razlučivosti, kao i pojednostavljenom kontrolnom logikom. 

Dva zaslona su vizualno spojeni kako bi formirali široki kokpit, djelujući kao središnji element te kako bi se naglasila vodoravna orijentacija unutarnjeg dizajna nove E-klase. Kao ploča s instrumentima, ovaj široki kokpit uključuje veliki prikaz s virtualnim instrumentima u vidnom polju vozača, kao i središnji prikaz iznad središnje konzole. Zajednički stakleni pokrov rezultira u modernom izgledu ravnih zaslona. Vozač može birati između tri različita stila, kako bi odabrao željeni dizajn prikaza široke ploče s instrumentima: "Classic", "Sport" i "Progressive".

Ova široka ploča s instrumentima opcijski je dostupna s COMAND Online sustavom. Umjesto toga, osnovni model nove E-klase kombinira dva okrugla udubljena pokazivača i 17,8 cm zaslon u boji (razlučivost 1000 x 600 točaka) sa središnjim zaslonom dijagonale 21,3 cm (razlučivost 960 x 540 točaka). Okrugli instrumenti, ploča s instrumentima i središnji zaslon ugrađeni su u jednostruki okvir u piano crnoj boji visokog sjaja.

Vozač može prilagoditi sadržaj središnjeg zaslona kako bi odgovarao njegovim/njenim osobnim željama. Uz izuzetak zemljovida navigacije (koji uvijek ispunjava cijelu površinu zaslona), grafički sadržaj središnjeg zaslona COMAND Online sustava podijeljen je u glavni prikaz za informativnu grafiku i animacije (2/3 na desnoj strani zaslona) i dodatni prikaz (1/3 na lijevoj strani prikaza).

Mercedes E klasa (2)-1

Kao dodatna inovacija, nova E-klasa je prvi automobil koji koristi na dodir osjetljive kontrolne tipke na prečkama multifunkcijskog upravljača. Kao i površina pametnog telefona, ove tipke su osjetljive na dodir i time precizno reagiraju na vodoravne i okomite poteze prstiju. To vozaču omogućuje kontrolu svake funkcije informacijsko zabavnog sustava na jednostavan, logičan i intuitivan način kao kod pametnog telefona, bez skidanja ruku s upravljača. Nakon što je potezima prstiju odabrao željenu kontrolu, za aktiviranje funkcije vozač mora pritisnuti odgovarajuću dodirnu kontrolnu tipku. Druge četiri tipke u svakoj grupi prekidača služe za poznate funkcije, kao što su one za kontrolu glasnoće i telefona.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 5. srpanj 1933.

Začetak legende zvane Autobahn

Fritz Todt proglašen je ukazom Adolfa Hitlera glavnim inspektorom za njemačke ceste uz glavni zadatak da izgradi sustav autocesta. Do 1936. je izgrađeno oko 100.000 km autocesta čime je njemačka dobila najsuvremeniju cestovnu mrežu u svijetu.

vs