Vidiauto Zanimljivosti Auto FUN Kabrioleti zatvorili krovove

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 07.10.2016. 10:49

Hrvatski klub Miata 

Kabrioleti zatvorili sezonu otvorenih krovova

Kabrioleti zatvorili krovove

Podizanjem krovova na svojim Mazdama MX-5 članovi hrvatskog MX-5 kluba Miata simbolično su zatvorili ovogodišnju kabrio sezonu.

Početkom travnja svake godine hrvatski vozači Mazde MX-5 započinju sezonu s otvorenim krovom i iz garaža izvlače svoje ljubimce te taj dan nazivaju „Open cabrio day“. Jučer su se okupili u zagrebačkom Maksimiru i svi zajedno obavili svojevrsni ceremonijal podizanja krovova na svojim dvosjed ljubimcima koje ni sekunde nisu ispuštali iz vida kako bi simbolično zatvorili ovogodišnju sezonu. U klubu koji broji 50-ak automobila raznih boja i generacija Miate zastupljene su i pripadnice ljepšeg spola koje se ravnopravno u vožnji nose s muškim kolegama.

Okupljanje Miataša privuklo je pozornost i velikog broja Zagrepčana koji su se zagledali u ove zanimljive automobile, a među zainteresiranima je bilo i djece - oduševljeni mali Vigo je ponosno u rukama držao minijaturni model popularne MX-5 druge generacije, koja se proizvodila od 1998. do 2005. godine. Ne sumnjamo kako će jednog dana i Vigo voziti MX-5.

Mazda MX-5 je sportski dvosjed s naprijed uzdužno postavljenim motorom i stražnjim pogonom, a uz malu masu koja kod najnovijeg ND modela četvrte generacije dostupnog u prodaji i u Hrvatskoj iznosi samo 975 kilograma zagarantirana je zabava u svakom trenutku. Uz zabavnu vožnju kroz zavoje ide i vjetar u kosi pa nije rijetkost da i usred zime, za sunčanih dana, na prometnicama vidimo pripadnike kluba u vožnji kako s osmijehom „šaltaju“ svoju MX-5.

Mazda MX-5 (1)

Kabrio-roadster Mazda MX-5, proizveden do travnja ove godine u milijun primjeraka što mu je u Guinnessovoj knjizi rekorda priskrbilo titulu najprodavanijeg roadstera na svijetu, vrlo je popularan u Hrvatskoj.

U travnju 2004. u Zagrebu je pod nazivom „Miata“ osnovan klub vlasnika i ljubitelja Mazde MX-5 koji se uz česte grupne vožnje po Hrvatskoj i okolnim zemljama i virtualno druže na forumu koji okuplja oko 450 članova. Zagrepčanin Bojan Zebić, osnivač i predsjednik kluba Miata, tijekom 12-godišnje povijesti kluba bio je vlasnik dviju MX-5 (žute i svijetlo-plave), a ljubav prema Mazdinim automobilima i stražnjem pogonu nastavila se i vožnjom dva primjerka Mazde RX-8 s Wankel motorom.

Mazda MX-5 (Bojan)

Mekani krov Mazde MX-5 ručno se spušta za samo dvije-tri sekunde, verzijama s električnim krovom treba samo 12 sekundi pa se i po tome popularni MX-5 ističe na tržištu dvosjed kabrioleta. Želimo im i tijekom zime što više sunčanih dana te brzi dolazak proljeća.

Pročitajte test Mazda MX-5 2.0 G160 Revolution Top

Mazda MX-5 (zadnja)
Ključne riječi:
Mazda meeting Miata MX-5
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.