Vidiauto Zanimljivosti Auto FUN Kabrioleti iz Miata kluba na Dolomitima (VIDEO)

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 17.07.2014. 13:56

Miata fan club 

Kabrioleti iz Miata kluba na Dolomitima (VIDEO)

Kabrioleti iz Miata kluba na Dolomitima (VIDEO)

Hrvatski klub Miata okuplja nekoliko desetaka strastvenih vlasnika i ljubitelja popularnog kabrioleta Mazda MX-5. 

Mazda MX-5, najprodavaniji kabriolet-roadster na svijetu ove godine obilježava 25 godina postojanja. Istovremeno, hrvatski klub Miata, koji okuplja vlasnike i ljubitelje ovog japanskog dvosjeda obilježava 10 godina postojanja. Bila su to dva dobra razloga da vlasnici Miata spuste svoje krovove i zapute se u dvodnevnu avanturu po talijanskim Dolomitima. Ova planinska skupina u istočnim Alpama u Italiji s vrhovima višim i od 3000 metara pokazala se odličnom idejom za odlazak na putovanje jer se u cestovnoj avanturi dugoj oko 1000 kilometara prelaze mnogobrojni predivni planinski prijelazi, a cesta je prepuna zavoja - upravo ono što vlasnici Miate vole.

Miata Dolomiti 2

Dolomiti su proglašeni UNESCO-vom prirodnom svjetskom baštinom

Cesta preko Dolomita spada među najbolje i najomiljenije rute u Europi koju mnogobrojni automobilistički i motociklistički klubovi „osvajaju“ svaki vikend tijekom kasnog proljeća i ljeta, kada su otvoreni gotovo svi planinski prijelazi, a inače zatvoreni vrlo često i do svibnja-lipnja.

Ruta hrvatskih Miataša je startala iz Zagreba, preko prijevoja Vršić na Kranjskoj gori, pa dalje preko Tarvisija i Tolmezza. Uslijedili su prijelazi passo della Mauria, passo Falzarego, passo Pordoi, passo Fedaia, passo Giau, a na toj ruti prošli su kroz mjesta Cortina d'Ampezzo, Arabba, Canazei i Cortina.

Miata Dolomiti 3

Predstavnici druge i još uvijek aktualne treće generacije Mazde MX-5

Miataši su već u planiranju sljedeće vozačke rute, a na Miata forumu učestalo raspravljaju i kako bi mogla izgledati nova Mazda MX-5, čija će četvrta ND generacija biti predstavljena 6. rujna 2014..

Automotovision je napravio odličan video prilog o ovoj dvodnevnoj avanturi Miataša kroz Dolomite. Pogledajte video montiran od materijala snimljenih samo s pametnim telefonima tijekom vožnje po Dolomitima:

Nakon što su se vratili s Dolomita, u Splitu je organiziran još jedan skup vlasnika Mazdi MX-5, povod je opet bila 25-a godišnjica Miate, na kojem su se okupili vlasnici svih generacija popularne i zabavne Miate.

Pogledajte video iz Splita, također u produkciji Automotovisiona:

Pročitajte test Mazda MX-5 2.0 RC Revolution NC FL

Ključne riječi:
Dolomiti fan club Mazda Miata MX-5
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.