Vidiauto Zanimljivosti Auto FUN Kabrioleti iz Miata kluba na Dolomitima (VIDEO)

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 17.07.2014. 13:56

Miata fan club 

Kabrioleti iz Miata kluba na Dolomitima (VIDEO)

Kabrioleti iz Miata kluba na Dolomitima (VIDEO)

Hrvatski klub Miata okuplja nekoliko desetaka strastvenih vlasnika i ljubitelja popularnog kabrioleta Mazda MX-5. 

Mazda MX-5, najprodavaniji kabriolet-roadster na svijetu ove godine obilježava 25 godina postojanja. Istovremeno, hrvatski klub Miata, koji okuplja vlasnike i ljubitelje ovog japanskog dvosjeda obilježava 10 godina postojanja. Bila su to dva dobra razloga da vlasnici Miata spuste svoje krovove i zapute se u dvodnevnu avanturu po talijanskim Dolomitima. Ova planinska skupina u istočnim Alpama u Italiji s vrhovima višim i od 3000 metara pokazala se odličnom idejom za odlazak na putovanje jer se u cestovnoj avanturi dugoj oko 1000 kilometara prelaze mnogobrojni predivni planinski prijelazi, a cesta je prepuna zavoja - upravo ono što vlasnici Miate vole.

Miata Dolomiti 2

Dolomiti su proglašeni UNESCO-vom prirodnom svjetskom baštinom

Cesta preko Dolomita spada među najbolje i najomiljenije rute u Europi koju mnogobrojni automobilistički i motociklistički klubovi „osvajaju“ svaki vikend tijekom kasnog proljeća i ljeta, kada su otvoreni gotovo svi planinski prijelazi, a inače zatvoreni vrlo često i do svibnja-lipnja.

Ruta hrvatskih Miataša je startala iz Zagreba, preko prijevoja Vršić na Kranjskoj gori, pa dalje preko Tarvisija i Tolmezza. Uslijedili su prijelazi passo della Mauria, passo Falzarego, passo Pordoi, passo Fedaia, passo Giau, a na toj ruti prošli su kroz mjesta Cortina d'Ampezzo, Arabba, Canazei i Cortina.

Miata Dolomiti 3

Predstavnici druge i još uvijek aktualne treće generacije Mazde MX-5

Miataši su već u planiranju sljedeće vozačke rute, a na Miata forumu učestalo raspravljaju i kako bi mogla izgledati nova Mazda MX-5, čija će četvrta ND generacija biti predstavljena 6. rujna 2014..

Automotovision je napravio odličan video prilog o ovoj dvodnevnoj avanturi Miataša kroz Dolomite. Pogledajte video montiran od materijala snimljenih samo s pametnim telefonima tijekom vožnje po Dolomitima:

Nakon što su se vratili s Dolomita, u Splitu je organiziran još jedan skup vlasnika Mazdi MX-5, povod je opet bila 25-a godišnjica Miate, na kojem su se okupili vlasnici svih generacija popularne i zabavne Miate.

Pogledajte video iz Splita, također u produkciji Automotovisiona:

Pročitajte test Mazda MX-5 2.0 RC Revolution NC FL

Ključne riječi:
Dolomiti fan club Mazda Miata MX-5
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 27. lipanj 1990.

6-27-1990  NASCAR-ovi munjeviti dani

NASCAR-ovi munjeviti dani

Tvrtka Paramount Motion Pictures predstavila je na današnji dan 1990. godine film Days of Thunder, djelo istih ljudi koji su kreirali hit Top Gun. Glavne uloge igrali su Tom Cruise i Nicole Kidman.

vs