Vidiauto Savjeti Autoleksikon Senzor za kišu

Senzor za kišu

Senzor za kišu u intervalnom stupnju automatski regulira učestalost brisanja brisača ovisno o intenzitetu kiše.
Senzor je smješten u stopici unutarnjeg zrcala. On se sastoji od više infracrvenih svijetlećih dioda i jedne centralno smještene fotodiode. Svjetlo koje odašilju svijetleće diode vjetrobransko staklo reflektira na fotosenzor. Što se više kapljica vode nalazi na vjetrobranskom staklu, to manje svjetla senzor prima. Ta informacija se šalje elektronskom procesoru, koji na to odgovarajuće prilagođava frekvenciju brisanja brisača. Dodatno se osjetljivost senzora može individualno prilagoditi preko  jednog prekidača.  Senzor za kišu je napravljen tako da njegovu funkciju ne pogoršavaju niti mala oštećenja, prljavština ni starenje vjetrobranskog stakla.
Komfor i sigurnost su prednosti senzora za kišu. Vozač se potpuno i sasvim može koncentrirati na događanja u prometu, a da ne mora regulirati frekvenciju brisanja. To je značajan dobitak na sigurnosti, posebice kad se vidljivost iznenada smanji, kao npr. prilikom pretjecanja kamiona na mokrom kolniku.Na dan: 22. travanj 1970.

4-22-1970 Prvi Dan planeta Zemlje

Prvi Dan planeta Zemlje

Prva proslava Dana planeta Zemlje (Earth Day) održana je u zajednicama diljem SAD-a. Earth Day je kreacija senatora Gaylorda Nelsona, stvorena zbog rastuće zabrinutosti o stanju okoliša jer veliki doprinos zagađenju okoliša imaju i automobili.

vs

.::.