Vidiauto Savjeti Autoleksikon Senzor za kišu

Senzor za kišu

Senzor za kišu u intervalnom stupnju automatski regulira učestalost brisanja brisača ovisno o intenzitetu kiše.
Senzor je smješten u stopici unutarnjeg zrcala. On se sastoji od više infracrvenih svijetlećih dioda i jedne centralno smještene fotodiode. Svjetlo koje odašilju svijetleće diode vjetrobransko staklo reflektira na fotosenzor. Što se više kapljica vode nalazi na vjetrobranskom staklu, to manje svjetla senzor prima. Ta informacija se šalje elektronskom procesoru, koji na to odgovarajuće prilagođava frekvenciju brisanja brisača. Dodatno se osjetljivost senzora može individualno prilagoditi preko  jednog prekidača.  Senzor za kišu je napravljen tako da njegovu funkciju ne pogoršavaju niti mala oštećenja, prljavština ni starenje vjetrobranskog stakla.
Komfor i sigurnost su prednosti senzora za kišu. Vozač se potpuno i sasvim može koncentrirati na događanja u prometu, a da ne mora regulirati frekvenciju brisanja. To je značajan dobitak na sigurnosti, posebice kad se vidljivost iznenada smanji, kao npr. prilikom pretjecanja kamiona na mokrom kolniku.

Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs