Vidiauto Novosti Najave Veliki redizajn za Citroen C4 Cactus

Autor: IR Objavljeno: 30.10.2017. 06:10

Novi šminker 

Veliki redizajn za Citroen C4 Cactus

Veliki redizajn za Citroen C4 Cactus

Citroen je prikazao redizajniranu verziju svojeg funky modela, koji je redizajnom postao puno ozbiljniji i odrasliji, što bi trebalo doprinijeti boljoj prodaji.

Ne samo da mora nastaviti putevima prethodnika, novi Citroen C4 Cactus mora zamijeniti i obiteljskog Citroena C4, čija će proizvodnja prestati do kraja godine, a čiji nasljednik dolazi tek 2020. ili 2021. godine. Time C4 Cactus dobiva malo teži uteg oko vrata, no novosti koje su predstavljene bi mu trebale pomoći.

Citroen c4 cactus sprijeda

Citroen se vraća svojim specijalnim ovjesom, pa tako C4 Cactus prvi u Europi dobiva ovjes s progresivnim hidrauličnim graničnicima (PHC – Progressive Hydraulic Cushions) koji u kombinaciji sa sjedalima Advanced Comfort (prvi model na svijetu s takvim sjedalima) treba omogućiti dojam letećeg tepiha. Doduše ne znamo kakva je udobnost letjeti tepihom, no vožnja bi trebala biti među najudobnijima na svijetu. To ćemo vidjeti uskoro, kad dobijemo novi C4 Cactus na test.

Citroen c4 cactus bočno

Već na prvi pogled su vidljive promjene s vanjske strane, pa je tako prednji dio opremljen novim svjetlima, branikom i maskom, s bočne strane su Airbump zaštitni jastučići spušteni na donji dio vrata, dok je stražnja strana gotovo potpuno nova, s većim svjetlima s 3D efektom,  i po nama puno bolja nego prije.

Ponuda benzinskim motora uključuje najslabiji PureTech s 82 KS i s ručnim mjenjačem, turbo motor sa 130 KS s mjenjačem sa 6 stupnjeva prijenosa, dok je turbo motor snage 110 KS dostupan i s ručnim i s automatskim mjenjače. Što se tiče dizelskih motora, u početku će se nuditi samo s BlueHDi motorom snage 100 KS i ručnim mjenjačem, dok bi do kraja sljedeće godine u ponudu trebao stići i BlueHDI motor sa 120 KS i automatskim mjenjačem.

Citroen c4 cactus središnja konzola

Unutrašnjost je malo redizajnirana i dodani su neki novi detalji, a dolazi sa 7-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir i podrškom za Android Auto, MirrorLink i Apple CarPlay, a moguće je i nadoplatiti za TomTom navigaciju, u kombinaciji Connect Boxa s paketom SOS & Assistance dobivate i sustav usluga hitnih poziva i pomoći na cesti, a usluga je besplatna i ne zahtijeva nikakvu pretplatu. Već spomenuta sjedala dolaze u nekoliko kombinacija boja,a čitav dojam novog C4 Cactus je sada puno ozbiljniji.

Citroen c4 cactus interijer

Novi model je dug 4.170 mm, širok 1.710 mm i visok 1.480mm s međuosovinskim razmakom od 2.600 mm i prtljažnikom obujma 358 litara. Citroen C4 Cactus je, zahvaljujući novom izgledu i mogućnosti prilagodbe izgleda (31 kombinacija vanjske personalizacije u kombinaciji s devet boja karoserije i četiri paketa Color), zasigurno privlačniji kupcima, a kako će ga kupci prihvatiti vidjet će se u proljeće kada kreće njegova prodaja. Iako službena cijena još nije definirana, očekujemo kako će cijena za novi Citroen C4 Cactus biti oko 110.000 kuna za osnovni benzinski motor.

Ključne riječi:
C4 Cactus Citroën
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 5. veljača 1878.

2-5-1878 Rođen Andre Gustave Citroen

Rođen Andre Gustave Citroen

Na današnji dan rođen je Andre Gustave Citroen. Nizozemsko-židovskog porijekla, Citroen je postao jedan od vodećih proizvođača automobila u Francuskoj.

vs