Vidiauto Novosti Najave Uspoređujemo kompaktne automobile

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 07.10.2016. 12:57

VIDIAUTO Izbor tjedna - Palac gore za kupnju! 

Uspoređujemo kompakte iz Forda, Kije i Opela

Uspoređujemo kompaktne automobile

Tipičan odabir prosječnog hrvatskog kupca još uvijek je kompaktni automobil. Odlikuje se povoljnim omjerom uloženog i dobivenog, dovoljno je prostran i zadovoljavajuće praktičan.

U našu novu tjednu usporedbu uzeli smo kompaktne automobile iz Forda, Kije i Opela. Iako se maksimalna ekonomičnost potrošnje goriva postiže uz dizelski motor, istovremeno to povlači višu startnu cijenu i skuplje troškove održavanja što nije uvijek ekonomski opravdano.

Ako promatramo cjenovni raspon oko 120 tisuća kuna, što je prostor u kojem većina naših privatnih kupaca obično "razmišlja" ukoliko uopće može razmišljati o kupovini novog automobila iz C-segmenta, jedno od temeljnih pitanja je – koji motor odabrati? Jesu li novi downsizing agregati dovoljno pouzdani i hoće li biti trajni poput prijašnjih atmosferaca, ili je bolje dodati poneku tisućicu i ugraditi (osnovni) dizelski stroj?

Odgovore ćemo vam dati u ponedjeljak 10. listopada 2016, a do tada pročitajte naše prethodne usporedbe.

Ključne riječi:
Ford Kia Opel Palac gore za kupnju
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 17. listopad 1994.

10-17-1994 Najduža vožnja taksijem

Najduža vožnja taksijem

Nakon 42.350 prijeđenih kilometara vozač taksija Jeremy Levine i dvoje putnika Mark Aylett i Carlos Aresse vratili su se u London s puta do Rta dobre nade u Južnoj Africi. Putnici su za avanturu platili nevjerojatnih 40.000 funti (oko 65.000 eura).

vs