Vidiauto Novosti Najave Uspoređujemo kompaktne automobile

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 07.10.2016. 12:57

VIDIAUTO Izbor tjedna - Palac gore za kupnju! 

Uspoređujemo kompakte iz Forda, Kije i Opela

Uspoređujemo kompaktne automobile

Tipičan odabir prosječnog hrvatskog kupca još uvijek je kompaktni automobil. Odlikuje se povoljnim omjerom uloženog i dobivenog, dovoljno je prostran i zadovoljavajuće praktičan.

U našu novu tjednu usporedbu uzeli smo kompaktne automobile iz Forda, Kije i Opela. Iako se maksimalna ekonomičnost potrošnje goriva postiže uz dizelski motor, istovremeno to povlači višu startnu cijenu i skuplje troškove održavanja što nije uvijek ekonomski opravdano.

Ako promatramo cjenovni raspon oko 120 tisuća kuna, što je prostor u kojem većina naših privatnih kupaca obično "razmišlja" ukoliko uopće može razmišljati o kupovini novog automobila iz C-segmenta, jedno od temeljnih pitanja je – koji motor odabrati? Jesu li novi downsizing agregati dovoljno pouzdani i hoće li biti trajni poput prijašnjih atmosferaca, ili je bolje dodati poneku tisućicu i ugraditi (osnovni) dizelski stroj?

Odgovore ćemo vam dati u ponedjeljak 10. listopada 2016, a do tada pročitajte naše prethodne usporedbe.

Ključne riječi:
Ford Kia Opel Palac gore za kupnju
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 15. rujan 1909.

9-15-1909  Imaginarni patent

Imaginarni patent

Henry Ford izgubio je parnicu protiv George Seldena u kojoj je tvrdio da ovaj nema pravo na patent na motorno vozilo. Dvije godine kasnije to pravo je ukinuto jer se saznalo da Selden nikada nije namjeravao izgraditi automobil koji je prijavio 1895. godine

vs