Vidiauto Novosti Autobiz Flote Toyote Mirai prešle 5 milijuna km

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 20.03.2020. 05:58

Bez kvarova 

5 milijuna kilometara bez onečišćenja i problema s flotom Toyote Mirai

Flote Toyote Mirai prešle 5 milijuna km

CleverShuttle je vodeći pružatelj usluge zajedničke vožnje u Njemačkoj, a flotne Toyote Mirai su bez kvarova i onečišćenja prešle udaljenost od 5 milijuna kilometara.

Njemački pružatelj usluge zajedničke vožnje CleverShuttle je prešao preko pet milijuna kilometara sa svojom flotom Toyote Mirai, bez stvaranja bilo kakve emisije u okoliš. U dvije i po godine CleverShuttle je svojim automobilima prešao šest i po udaljenosti od Zemlje do Mjeseca i natrag, pa je to postala najiskorištenija flota Toyote Mirai na svijetu. ''Električna vozila s gorivnim člancima kao što je Toyota Mirai postala su važan stup zahvaljujući svojoj pouzdanosti. Omogućili su pružanje udobnih vožnji bezbrojnim putnicima, ispuštajući u okoliš samo vodenu paru'' kaže Jan Hofmann, COO i suosnivač CleverShuttlea. Ova korporacija je pokrenuta u rujnu 2017. s početnih 20 Toyota Mirai u Hamburgu, a njihova je flota narasla na 45 vozila u nekoliko gradova u Njemačkoj. Kroz ovo razdoblje, nisu bili potrebni nikakvi popravci niti zamjena dijelova, osim redovitog održavanja.

clevershuttle3

''Iskustvo prijeđenih pet milijuna kilometara nam govori da su vozila s gorivnim člancima već sada savršeno prikladni za svakodnevnu upotrebu'' kaže Ferry M.M. Franz, Direktor Toyota Motor Europe u Berlinu. ''Nismo imali nikakvih tehničkih kvarova, a nesmanjene performanse gorivnih članaka, s prijeđenih do 180.000 kilometara po vozilu do sada, pokazuje zrelost i trajnost Toyotinog sustava gorivnih članaka'' nastavio je Franz.

mirai_1

Toyota Mirai je bila predstavljena 2014. godine te je u prodaji u Europi od 2015. Mogu je naručiti i fizičke i pravne osobe. Kao luksuzno vozilo, ova limuzina s gorivnim člancima može ugodno smjestiti četvero putnika kojima nudi putovanje uz maksimalnu obzirnost prema okolišu. Mirai, koji nema nikakav ispust u okoliš, zahtijeva samo vodik kao gorivo, koji se pretvara u električnu energiju u gorivnom članku, a koja zatim pogoni elektromotor snage 113 kW / 154 KS. Pritom kao nusprodukt nastaje samo vodena para, odnosno voda. S jednim spremnikom goriva Toyota Mirai prelazi do 500 kilometara, a dopuna spremnika gorivom - vodikom traje oko tri minute. Kasnije ove godine, druga generacija Miraija kreće u proizvodnju u Japanu te će nova poslovna limuzina korisnicima donijeti još efikasnije rezultate, uz atraktivan izgled.

mirai-front-366125
Ključne riječi:
CleverShuttle Mirai Toyota vodik
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 23. srpanj 1903.

Proizveden prvi Ford Model A

Prvi Ford Model A isporučen je svom vlasniku Dr. Ernstu Pfenningu iz Chicaga.  Automobil je znatno pridonio razvoju tvrtke te popločio put budućim uspješnim modelima poput legendarnog T.

vs

.::.