Vidiauto Novosti Najave Ovo je potpuno novi Ford Explorer EV

Autor: DR Objavljeno: 29.03.2023. 05:36

Ford je predstavio novi električni SUV Explorer EV

Ovo je potpuno novi Ford Explorer EV

Najnoviji model kojeg će Ford ponuditi europskim kupcima je Explorer EV, a riječ je o električnom SUV modelu koji je nastao na temelju VW ID.4.

U SAD-u Ford više ne nudi automobile, izuzev Mustanga, već su u ponudi samo razni SUV modeli, a uskoro će tako biti i na europskom tržištu. Već je najavljeno kako se Fiesta prestaje proizvoditi tijekom ove godine, a Focus u ponudi ostaje do 2025. godine, a umjesto njih će u ponudu stići SUV modeli.

Ford Explorer EV_01

Jedan od prvih novih modela je Explorer EV, novi C-SUV koji je nastao na temelju Volkswagena ID.4, od kojeg je preuzeo podvozje, i motore, dok se Ford pobrinuo za dizajn. I dok ID.4 donosi zaobljene linije karoserije, dok je Explorer EV potpuna suprotnost. Slično je i u unutrašnjosti, gdje se Ford ističe velikim 14,6-inčnim multimedijskim zaslonom, dok su drugi detalji preuzeti od Volkswagena.

Ford Explorer EV_05

Postavljen je na VW MEB modularnu platformu namijenjenu električnim vozilima, a bit će dostupan u tri izvedbe. Početna izvedba dolazi s motorom snage 125 kW/170 KS i baterijom od 52 kWh, koja omogućuje doseg od 351 km, a u ponudi je i snažnija izvedba snage 210 kW/286 KS i baterijom od 77 kWh, te dosegom od 539 km.

Ford Explorer EV_03

Najbolja izvedba dolazi s dva elektromotora, pogonom na sve kotače i snagom od 250 kW/340 KS, a kapacitet baterije je ponovno 77 kWh, pa je i doseg nešto manji, točnije 491 km. Punjenje baterije od 10 do 80 posto traje 25 minuta, no nije navedeno koji uvjeti za to moraju biti zadovoljeni.

Ford Explorer EV_02

Ford Explorer EV u prodaju kreće na ljeto u tri razine opreme, a najavljeno je kako će cijena za početni model biti niža od 45.000 eura.

Ključne riječi:
EV Explorer EV Ford SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.