Vidiauto Novosti Najave Nova guma EfficientGrip Performance dostupna u čak 39 dimenzija

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 29.05.2013. 14:44

Goodyear 

Nova guma EfficientGrip Performance dostupna u čak 39 dimenzija

Nova guma EfficientGrip Performance dostupna u čak 39 dimenzija

EfficientGrip Performance su vodeće gume - za prianjanje na mokroj površini zaslužile su kategoriju A, a za otpor kotrljanja kategoriju B. Dobre su i na području buke.

Novom gumom Goodyear može opskrbiti sve – od sportskih terenaca (SUV-ova) do kompaktnih automobila za gradsku vožnju. Nova Goodyearova guma uključuje najsuvremenije tehnologije, što potvrđuje i dostizanje nekoliko najviših mjerila europskih oznaka - tehnologija WearControl gumama osigurava ravnomjerno trošenje po čitavoj površini i bolje prianjanje na mokroj površini te manji otpor kotrljanja tijekom njezina životnog vijeka.

Goodyear EfficientGrip Performance2013_2_200

ActiveBraking osigurava bolji kontakt s cestom

Za malen otpor kotrljanja gume i posljedično manju potrošnju goriva zaslužna je i mješavina koja smanjuje zagrijavanje u donjem dijelu boka, a time i otpor između gume i ceste. Sloj CoolCushion Layer sprječava, odnosno smanjuje zagrijavanje po čitavoj površini gume, što općenito pridonosi uspješnom uvrštavanju gume u visoke kategorije na oznaci. Upotrebom sustava blokova i izuzetno sitnih kanala na ramenom dijelu dodatno se smanjuje razina buke pri kotrljanju gume.

U dizajn gume uključena je napredna tehnologija trodimenzionalnih blokova ActiveBraking koja tijekom kočenja osigurava bolji kontakt blokova gaznoga sloja s cestom, a što omogućuje kraći put kočenja. Neprekidna rebra po obodu gume povećavaju krutost gume kod skretanja, što omogućuje izvrsno upravljanje i bolji nadzor nad vozilom.

Ključne riječi:
EfficientGrip Goodyear guma WearControl
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 5. veljača 1878.

2-5-1878 Rođen Andre Gustave Citroen

Rođen Andre Gustave Citroen

Na današnji dan rođen je Andre Gustave Citroen. Nizozemsko-židovskog porijekla, Citroen je postao jedan od vodećih proizvođača automobila u Francuskoj.

vs

.::.