Vidiauto Zanimljivosti Auto FUN Kamion napravljen od Lego kocki u prirodnoj veličini

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 02.01.2013. 18:19

Goodyear 

Kamion napravljen od Lego kocki u prirodnoj veličini

Kamion napravljen od Lego kocki u prirodnoj veličini

Ukoliko ste ljubitelj Lego kocki onda nikako ne smijete propustiti ovu vijest. U Hannoveru je Goodyear izložio futuristički kamion napravljen od Lego kocki, i to u prirodnoj veličini. Zatim je uslijedila dobrotvorna akcija.

Lego kamion nastao je od 250.000 Lego kocki, mase je 730 kilograma, a gume su Goodyear Marathon LHSII+. Ove gume inače teretnim vozilima omogućuju uštedu na gorivu te postižu vrlo dobro prianjanje na mokroj površini i malu buku u vožnji.

Nakon sajma uslijedila je prodaja kamiona na eBayu, a u dobrotvornoj akciji prikupljeno je 6.050 eura. Goodyear je prikupljena sredstva donirao međunarodnoj inicijativi DocStop for Europeans koja profesionalnim vozačima na njihovom putu širom Europe omogućuje medicinsku pomoć. Njezina je svrha omogućiti vozačima teretnih vozila da na brz i jednostavan način dođu do liječnika ako im bude potreban na putu.

Goodyear_LEGO_Truck_3_800
Ključne riječi:
Goodyear kamion Lego kocke
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 1. siječanj 1942.

1-1-1942 Zabranjena prodaja automobila civilima u SAD-u

Zabranjena prodaja automobila civilima u SAD-u

Kongres SAD-a zabranio je prodaju novih automobila i komercijalnih vozila civilima. Do kraja mjeseca svi su se proizvođači u SAD-u prebacili na vojnu proizvodnju te je proizvodnja civilnih automobila u potpunosti zaustavljena.

vs