Vidiauto Novosti Najave Nissan Qashqai Premium Concept i Nissan X-Trail Premium Concept u Ženevi

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 25.02.2016. 13:10

Jedinstvene inačice 

Nissan Qashqai Premium Concept i Nissan X-Trail Premium Concept u Ženevi

Nissan Qashqai Premium Concept i Nissan X-Trail Premium Concept u Ženevi

Nissan će na Ženevskom salonu automobila predstaviti dvije upečatljive posebne izvedbe svojih uspješnih crossovera, Qashqaija i X-Traila.

Razlog za izradu jedinstvenih inačica Qashqaija i X-Traila naziva „Premium Concept” je prodajni uspjeh ovih crossovera u Europi.

Cilj koncepata je pokazati kako posebno prilagođena i izrađena oprema može dodatno povećati privlačnost tih automobila kupcima, dizajnom koji je istovremeno luksuzan i dinamičan.

Iako se radi o različitim modelima, zbog upotrijebljenih boja, materijala i detalja bez dvojbi djeluju kao par. Qashqai Premium Concept osmišljen je u Nissanovu europskom centru za dizajn u središtu Londona, a X-Trail Premium Concept rad je Nissanova globalnog dizajnerskog centra smještenog u Japanu.

Screenshot_2016-02-25-12-56-29-1

Oba automobila dijele paletu jednostavnih, ali jarkih boja; crna i bijela boja u kontrastu su s luksuznom zlatnobakrenom bojom koja crossoverima pridaje dozu elegancije i topline.

Mat crna boja na Qashqai Premium Conceptu domišljato spaja dizajn, boje i nove materijale. Detalji premium zlatnobakrene boje vrhunske kvalitete ističu određene dijelove karoserije – blatobrane, okvire prozora, svjetla i krovne nosače i u snažnom su kontrastu s crnom bojom kako bi istaknuli dinamičnu siluetu automobila. Dodatno je istaknuta detaljima od pravih ugljičnih vlakana upotrijebljenih u donjim dijelovima te odvažnim detaljima na strojno obrađenim 20-inčnim naplatcima. Odbojnici i bočne zaštitne letvice ostavljaju dojam sportskog karaktera i kvalitete. Obnovljena prednja maska „V-motion” prednjem kraju daje upečatljiv izgled i odlučno izražava premium karakter automobila.

Kontrastno, prevladavajuća boja X-Traila Premium Concept je bijela mat boja. Poklopac motora i krov izrađeni su od ugljikovih vlakana tamnocrne boje koja mu istovremeno daju profinjen i pustolovan izgled te ostavljaju dojam automobila male mase. Snažan kontrast bijele i crne boje ističe liniju koja počinje od prednje maske „V-motion” i nastavlja se preko poklopca motora i bokova automobila do stražnjeg kraja. Taj kontrast odražava i grubijanski stav pustolovnog X-Traila. Premium zlatnobakrena boja upotrijebljena je na prednjoj zaštiti podvozja kako bi privukla pogled i naglasila osjećaj zaštićenosti te na 20-inčnim naplatcima. Zaštite karoserije i rubova blatobrana obojene su sjajnom crnom bojom koja ističe X-Trailovu profinjenost i izdvaja ga od drugih pustolovnih crossovera.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 5. veljača 1878.

2-5-1878 Rođen Andre Gustave Citroen

Rođen Andre Gustave Citroen

Na današnji dan rođen je Andre Gustave Citroen. Nizozemsko-židovskog porijekla, Citroen je postao jedan od vodećih proizvođača automobila u Francuskoj.

vs