Vidiauto Novosti Najave Najavljen je Seat Tarraco e-Hybrid

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 02.12.2020. 06:35

Novitet 

Uskoro i Seat Tarraco e-Hybrid s dosegom do 49 km

Najavljen je Seat Tarraco e-Hybrid

Najsnažnija izvedba modela Seat Tarraco će od proljeća biti izvedba e-Hybrid koja se može pohvaliti maksimalnom snagom od 245 KS i dosegom samo na struju od 49 km.

Ovog tjedna Seat započinje s proizvodnjom modela Tarraco u e-Hybrid izvedbi, a početak prodaje se očekuje u prvom tromjesečju sljedeće godine, kada stiže i na naše tržište.

Seat Tarraco e-Hybrid_02

Riječ je o plug-in hibridnom modelu koji dolazi sa sustavom ukupne snage od 180 kW, odnosno 245 KS, i nudi 400 Nm okretnog momenta. Sustav se sastoji od 1,4-litrenog TSI benzinca od 150 KS i elektromotora od 115 KS. Mjenjač je 6-brzinski automatizirani DSG.

Seat Tarraco e-Hybrid_01

Ugrađena baterija ima kapacitet od 13 kWh i ona omogućuje doseg na struju od 49 km, dok je kombinirani doseg modela Tarraco 730 km. Ako to dozvoljava napunjenost baterije, Tarraco se pali u električnom modu i tamo ostaje dok ima dovoljno baterije ili dok brzina ne premaši 140 km/h. Punjenje baterije na 3,6 kWh (Wallbox) punjaču traje 3 sata i 30 minuta, dok na 2,3 kW punjaču punjenje traje manje od 5 sati.

Seat Tarraco e-Hybrid_03

Maksimalna brzina koju Tarraco e-Hybrid postiže je 205 km/h, a za ubrzanje od 0 do 100 km/h mu treba 7,5 sekundi. Na izbor se nude modovi vožnje e-Mode, Automatic Hybrid ili Manual Hybrid koji se konfiguriraju putem zaslona, a pored ručice mjenjača se nalaze dva dodatna gumba – e-Mode i s-Boost. Prvi nudi vožnju samo korištenjem električne snage, dok s-Boost nudi izražajnije sportske karakteristike.

Seat Tarraco e-Hybrid_04

Unutrašnjost donosi digitalnu instrument ploču i veliki središnji zaslon, a tu je i aplikacija Seat Connect putem koje na daljinu možete pristupati svojem vozilu kako bi vidjeli razinu napunjenosti ili pak kontrolirali postavke klima uređaja.

Ključne riječi:
E-Hybrid Plug-in hibrid Seat Tarraco
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 8. prosinac 1981.

12-8-1981 Mitsubishi stigao u SAD

Mitsubishi stigao u SAD

Mitsubishi je pod vlastitim imenom počeo prodavati svoje automobile u SAD-u. Mitsubishi je i prethodno prodavao neka svoja vozila u SAD-u, ali samo u suradnji s američkim proizvođačima.

vs

.::.