Vidiauto Novosti Najave Hrvatska premijera: Rimac Concept_S

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 29.03.2016. 16:51

Zagreb Auto Show 

Hrvatska premijera: Rimac Concept_S

Hrvatska premijera: Rimac Concept_S

Na predstojećem Zagreb Auto Show svoje mjesto ima i Rimac Concept_S, ubrzo nakon svjetske premijere na Ženevskom auto salonu.

Sportski električni automobil Rimac Concept_S raspolaže s četiri električna motora, po jedan za svaki kotač, ukupne snage 1384 KS i 1800 Nm. Sustavom pogona upravlja Rimac All Wheel Torque Vectoring_S sustav koji raspoređuje moment po svakom kotaču. R-AWTV_S sustav kontrolira moment 100 puta u sekundi i na taj način omogućuje iskorištavanje maksimalne količine prianjanja svakog kotača. To omogućuje Conceptu_S da do 100 km/h ubrza za svega 2,5 sekundi i nastavi ubrzavati do krajnje brzine od 365 km/h.

U odnosu na standardni Concept_One koji će biti proizveden u osam primjeraka, novi Concept_S s planom od samo dva proizvodna primjerka ima ekstremniju aerodinamiku, masu manju za 50 kilograma, trkaća sjedala i pojaseve, pojednostavljeni infotainment sustav i Alcantarom presvučen interijer kako bi se fokus vozača usmjerio na vozački užitak i maksimalne performanse.

Concept_S (2)

„Iako je naš fokus usmjeren prema stranim partnerima i vanjskom tržištu, drago nam je da domaćoj publici možemo pokazati barem dio onoga što radimo. Zagreb Auto Show zadnji put je održan 2008. godine i vjerujemo da su ljubitelji automobila željni ovakvog događanja. Na Velesajmu ćemo uz Rimac Concept_S pokazati i Greyp G12S, bicikl koji prodajemo na pet kontinenata i koji je do sada prihvatilo nekoliko svjetskih policijskih službi za službeno vozilo, te tehnologiju koju proizvodimo za brojne strane partnere.“ Rekao je Mate Rimac, osnivač i direktor tvrtke Rimac Automobili.

Ključne riječi:
Concept One Concept_S Rimac Zagreb Auto Show
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.