Vidiauto Novosti Najave Hrvatska premijera: Rimac Concept_S

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 29.03.2016. 16:51

Zagreb Auto Show 

Hrvatska premijera: Rimac Concept_S

Hrvatska premijera: Rimac Concept_S

Na predstojećem Zagreb Auto Show svoje mjesto ima i Rimac Concept_S, ubrzo nakon svjetske premijere na Ženevskom auto salonu.

Sportski električni automobil Rimac Concept_S raspolaže s četiri električna motora, po jedan za svaki kotač, ukupne snage 1384 KS i 1800 Nm. Sustavom pogona upravlja Rimac All Wheel Torque Vectoring_S sustav koji raspoređuje moment po svakom kotaču. R-AWTV_S sustav kontrolira moment 100 puta u sekundi i na taj način omogućuje iskorištavanje maksimalne količine prianjanja svakog kotača. To omogućuje Conceptu_S da do 100 km/h ubrza za svega 2,5 sekundi i nastavi ubrzavati do krajnje brzine od 365 km/h.

U odnosu na standardni Concept_One koji će biti proizveden u osam primjeraka, novi Concept_S s planom od samo dva proizvodna primjerka ima ekstremniju aerodinamiku, masu manju za 50 kilograma, trkaća sjedala i pojaseve, pojednostavljeni infotainment sustav i Alcantarom presvučen interijer kako bi se fokus vozača usmjerio na vozački užitak i maksimalne performanse.

Concept_S (2)

„Iako je naš fokus usmjeren prema stranim partnerima i vanjskom tržištu, drago nam je da domaćoj publici možemo pokazati barem dio onoga što radimo. Zagreb Auto Show zadnji put je održan 2008. godine i vjerujemo da su ljubitelji automobila željni ovakvog događanja. Na Velesajmu ćemo uz Rimac Concept_S pokazati i Greyp G12S, bicikl koji prodajemo na pet kontinenata i koji je do sada prihvatilo nekoliko svjetskih policijskih službi za službeno vozilo, te tehnologiju koju proizvodimo za brojne strane partnere.“ Rekao je Mate Rimac, osnivač i direktor tvrtke Rimac Automobili.

Ključne riječi:
Concept One Concept_S Rimac Zagreb Auto Show
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 6. ožujak 1929.

3-6-1929 Preminuo David Buick

Preminuo David Buick

Osnivač proizvođača automobila Buick, David Buick, umro je na današnji dan 1929. godine. Bivši proizvođač kada za kupaonice, Buick je prvi vlastiti automobil prodao 1904. godine.

vs