Vidiauto Novosti Najave Ferrari je skinuo krov modelu Roma

Autor: DR Objavljeno: 22.03.2023. 05:49

Spreman za ljeto 2023.: novi Ferrari Roma Spider

Ferrari je skinuo krov modelu Roma

Ferrari je za ljubitelje automobila bez krova pripremio model Roma u takvoj izvedbi, a novi model donosi odličan spoj sporta i luksuza.

Najnoviji model iz Ferrarija spreman je za ljeto. Upravo je predstavljena Roma Spider, automobil koji je spreman za predstojeće ljetno razdoblje za sve ljubitelje vjetra u kosi. Nastao je na osnovi standardnog modela Roma, uz određene preinake, koje su potrebne za ovakav model.

Ferrari Roma Spider_02

Krov je platneni, kako bi zauzeo što manje mjesta, a njegovo spuštanje traje 13,5 sekundi. Također, ne morate stajati dok to radite, već se možete voziti, ali do maksimalnih 60 km/h. Također treba napomenuti i kako je ova izvedba od standardne teža za tek 84 kg, što je dobar rezultat.

Ferrari Roma Spider_01

Unutrašnjost je jednaka standardnom modelu, a može biti opremljena s do tri zaslona. Dva su serijska, i to digitalni instrumenti i multimedijski zaslon, a uz doplatu je moguće dobiti i treći zaslon koji se smješta ispred suvozača, a na njemu se prikazuju svi relevantni podaci o vožnji u realnom vremenu.

Ferrari Roma Spider_04

Za pogon se koristi 3,9-litreni twin-turbo V8 motor koji raspolaže sa snagom od 456 kW/620 KS i sa 760 Nm okretnog momenta. Motor je uparen s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem, a sve to mu omogućuje ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3,4 sekunde, dok mu je maksimalna brzina preko 320 km/h. Podataka o potrošnji još nema, iako je to manje bitno kupcima ovog modela. Nažalost, još nema ni podataka o cijenama, a prodaja započinje uskoro.

Ferrari Roma Spider_03
Ključne riječi:
Ferrari kabriolet Roma Spider
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.