Vidiauto Novosti Najave 5 EuroNCAP zvjezdica za Nissan Leaf

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 02.05.2018. 06:32

5 zvjezdica 

Nissan Leaf je prvi auto s 5 EuroNCAP zvjezdica prema najnovijim standardima

5 EuroNCAP zvjezdica za Nissan Leaf

Europski program za ocjenu sigurnosti novih automobila dodijelio je novom Nissanu Leaf odličnu ocjenu od pet zvjezdica. Leaf je prvi automobil ocijenjen prema Euro NCAP-ovim poboljšanim i proširenim protokolima za 2018.  Protokolom za 2018. uveden je niz novih testiranja koja se bave najvažnijim scenarijima sudara koji uključuju automobile, pješake, a sada i sve veći broj biciklista.

Nissan Leaf EURONCAP crash test 03

Na tim Euro NCAP testiranjima Leaf je ostvario rezultat od 93% za sigurnost odraslih osoba i 86% za zaštitu djece. Ocjena sigurnosti utvrđuje se na temelju niza testova na vozilu koji na pojednostavljeni način simuliraju scenarije stvarnih nesreća koje mogu završiti ozljedama. 

Nissan Leaf EURONCAP crash test 04

Ocjenu od pet zvjezdica novi Leaf može zahvaliti naprednim sustavima pomoći u vožnji kao što su kamera i radar, a koji omogućuju prepoznavanje pješaka, te čine osnovu Nissanova nagrađivanog sustava ProPILOT za sigurniju i pouzdaniju vožnju. Pogledajte cjelokupan EuroNCAP video svih testova:

Vijest je objavljena tek nekoliko mjeseci nakon što je japanski program za ocjenu sigurnosti novih automobila također tom automobilu dodijelio najbolju ocjenu od pet zvjezdica nakon strogih testiranja. Tu je najbolju ocjenu Leaf dobio jer je ostvario 94,8 od ukupno 100 bodova za sigurnost putnika u slučaju sudara. Program organiziraju japansko Ministarstvo za zemljišna pitanja, infrastrukturu, promet i turizam te Nacionalna agencija za sigurnost automobila i pomoć za stradale.

Nissan Leaf EURONCAP crash test 05
Ključne riječi:
crash test Leaf Nissan
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. srpanj 1908.

Od kočije do karoserije

Albert Fisher i njegovi nećaci osnovali su uz kapital od 50.000 $ tvrtku Fisher Body Company specijaliziranu za proizvodnju kočija i automobilskih karoserija. Tvrtka je ubrzo postala najveći proizvođač karoserija u svijetu te je surađivala s GM-om.

vs

.::.