Vidiauto Novosti Najave 5 EuroNCAP zvjezdica za Nissan Leaf

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 02.05.2018. 06:32

5 zvjezdica 

Nissan Leaf je prvi auto s 5 EuroNCAP zvjezdica prema najnovijim standardima

5 EuroNCAP zvjezdica za Nissan Leaf

Europski program za ocjenu sigurnosti novih automobila dodijelio je novom Nissanu Leaf odličnu ocjenu od pet zvjezdica. Leaf je prvi automobil ocijenjen prema Euro NCAP-ovim poboljšanim i proširenim protokolima za 2018.  Protokolom za 2018. uveden je niz novih testiranja koja se bave najvažnijim scenarijima sudara koji uključuju automobile, pješake, a sada i sve veći broj biciklista.

Nissan Leaf EURONCAP crash test 03

Na tim Euro NCAP testiranjima Leaf je ostvario rezultat od 93% za sigurnost odraslih osoba i 86% za zaštitu djece. Ocjena sigurnosti utvrđuje se na temelju niza testova na vozilu koji na pojednostavljeni način simuliraju scenarije stvarnih nesreća koje mogu završiti ozljedama. 

Nissan Leaf EURONCAP crash test 04

Ocjenu od pet zvjezdica novi Leaf može zahvaliti naprednim sustavima pomoći u vožnji kao što su kamera i radar, a koji omogućuju prepoznavanje pješaka, te čine osnovu Nissanova nagrađivanog sustava ProPILOT za sigurniju i pouzdaniju vožnju. Pogledajte cjelokupan EuroNCAP video svih testova:

Vijest je objavljena tek nekoliko mjeseci nakon što je japanski program za ocjenu sigurnosti novih automobila također tom automobilu dodijelio najbolju ocjenu od pet zvjezdica nakon strogih testiranja. Tu je najbolju ocjenu Leaf dobio jer je ostvario 94,8 od ukupno 100 bodova za sigurnost putnika u slučaju sudara. Program organiziraju japansko Ministarstvo za zemljišna pitanja, infrastrukturu, promet i turizam te Nacionalna agencija za sigurnost automobila i pomoć za stradale.

Nissan Leaf EURONCAP crash test 05
Ključne riječi:
crash test Leaf Nissan
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

Na dan: 20. siječanj 1971.

1-20-1971 Predstavljen nesretni Jaguar

Predstavljen nesretni Jaguar

Jaguarov prototip XJ13 predstavljen je u Lindleyu, Engleska. XJ13 je trebao biti novi luksuzni Jaguar, ali nesreća je promijenila njegovu sudbinu: Norman Dewis, testni vozač, uništio je prototip na prvoj testnoj vožnji. U tom je trenutku završio i razvoj.

vs