Vidiauto Novosti Događanja Ovo je najljepši konceptni automobil u 2016

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 03.02.2017. 16:50

Renault Trezor 

Ovo je najljepši konceptni automobil u 2016

Ovo je najljepši konceptni automobil u 2016

Na Međunarodnom festivalu automobila Renault Trezor je osvojio nagradu za najljepši konceptni automobil 2016.

32. Međunarodni festival automobila održava se u Hôtel des Invalides u Parizu, do 5. veljače 2017. Renault Trezor je potpuno električni GT automobil koji utjelovljuje obilježja dizajna i nagovještava tehnologije koje će se ubrzo naći u Renaultovim nadolazećim modelima.

Žiri je nagradu odlučio dodijeliti Trezoru zbog iznimne ljepote, senzualnosti i elegancije kojima odiše”, rekao je Rémi Depoix, predsjednik Međunarodnog festivala automobila. „On je sve što konceptni automobil treba biti i ponajprije nas je osvojio kohezijom dizajna i pozornošću posvećenoj detaljima. Ovo je prekrasan primjer kreativnosti koji će, nadamo se, nadahnuti Renaultove buduće serijske modele.

Linije Renaulta Trezor su tople, senzualne i profinjene, a njegov upečatljivi prednji kraj krase prepoznatljiva Renaultova svjetla u obliku slova C. U pogledu dizajna Renaultovi budući modeli nadahnuće će crpsti iz DNK-a modela Trezor pa će njihove linije biti sve fluidnije i zrelije.

Dizajn unutrašnjosti se odlikuje velikim dodirnim zaslonom koji obujmljuje vozača i tako pojačava dojam kokpita, a naglasak se stavlja na užitak u vožnji. Prilagodljivo povezano sučelje savršen je kontrast toplim, prestižnim materijalima kao što su drvo i koža. Unutrašnjosti budućih Renaultovih modela inspiraciju će pronaći u ovim sve profinjenijim trendovima dizajna i povezanih tehnologija.

U tijeku je izbor za najljepši automobil 2016. godine, a u izboru su Alfa Romeo Giulia, Peugeot 3008, Citroën CX3, Volvo V90, Renault Scenic, Fiat 124 Spider i Mercedes GLC Coupe.

najljepsi automobili u 2016
Ključne riječi:
najljepši Pariški sajam automobila Renault Trezor
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 9. prosinac 1963.

12-9-1963 Proizveden posljednji Studebaker

Proizveden posljednji Studebaker

Studebaker Brothers Manufacturing Company, osnovan tijekom civilnog rata, bio je najveći svjetski proizvođač kočija sa zapregom. Kada su stigli auti, Studebaker je postao poznati proizvođač automobila. Ipak, Studebaker nije mogao držati korak s konkurentima.

vs