Vidiauto Automobili Predstavljamo Novi Renault Grand Scenic s pet ili sedam sjedala

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 25.05.2016. 15:01

Pet motora u ponudi 

Novi Renault Grand Scenic s pet ili sedam sjedala

Novi Renault Grand Scenic s pet ili sedam sjedala

Nakon Scenica, Renault je predstavio i Grand Scenic izvedbu, a novi kompaktni monovolumen uz pet izvedbi dizelskog nudi i dva benzinska motora.

Prodaja novog Renaulta Grand Scenic počinje najvjerojatnije u studenom 2016, a do tada vam otkrivamo što sve donosi automobil koji dolazi sa serijskim 20-inčnim kotačima, što je do sada neviđeno u ovoj klasi.

Renault Grand Scenic 2016 (1)

Renault Grand Scenic je obiteljsko vozilo u koje se može smjestiti pet ili sedam osoba, ovisno o odabranom paketu opreme, a novost je dvobojna karoserija te posebna unutrašnjost. U odnosu na novi Scenic (predstavljen na Zagreb Auto Show 2016), veća Grand verzija se razlikuje po okomito postavljenim stražnjim svjetlima s 3D efektom.

Renault Grand Scenic 2016 (3)

Easy Life je klizna središnja konzola smještena između prednjih sjedala koja omogućuje prilagoditi raspored unutrašnjosti prema svojim potrebama:
-kad je središnja konzola u krajnjem prednjem položaju, onda čini jedinstven dio s velikim okomito postavljenim zaslonom, čime unutrašnjost podsjeća na limuzinu, ali i dalje nudi prednosti povišenog vozačkog položaja svojstvene monovolumenima,
-kad je središnja konzola u krajnjem stražnjem položaju, unutrašnjost novog Scénica ostavlja otvoreniji prostor za vozača i ostale putnike.

Tri dizelska dCi motora različito su iskombinirana što se tiče mjenjača - dCi 110 dolazi u kombinaciji sa šeststupanjskim ručnim mjenjačem i sedmerobrzinskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom EDC. Kao dodatna verzija u ponudi će biti dCi 110 Hybrid Assist koji se sastoji od elektromotora i 48-voltne baterija u koju se energija prikuplja prilikom kočenja te tako električni motor pomaže motoru s unutarnjim sagorijevanjem čime se postižu snažnija ubrzanja i manja potrošnja goriva. Srednji dci 130 kombiniran je s šesterobrzinskim ručnim mjenjačem dok se najjači motor u ponudi dCi 160 KS nudi uz šesterobrzinski automatski mjenjač s dvostrukom spojkom EDC.
Benzinsku ponudu čine TCe 115 i TCe 130 upareni sa šesterobrzinskim ručnim mjenjačem.

Grand Scenic ima funkciju automatskog preklapanja stražnjih sjedala One Touch Folding koja omogućuje dobivanje ravne podnice i olakšava utovar tereta jednim pritiskom tipke. Novi Grand Scenic je 24 cm dulji od novog Scenica i može se pohvaliti većim prtljažnim prostorom i većom ponudom prostora od manjeg brata: 718 dm3 prema normi VDA (inačica s pet sjedala): 222 dm3 više u usporedbi s novim Scénicom.

Renault Grand Scenic 2016 (2)

Brojni aktivni sustavi za pomoć u vožnji nalaze se u novom velikom Scenicu: aktivno kočenje u nuždi s otkrivanjem pješaka u serijskoj opremi po prvi put u segmentu, MULTI-SENSE, multimedijski tablet R-LINK 2 s velikim 8,7-inčnim zaslonom i head-up zaslonom u boji.

Renault Scenic u prodaji je od 1996. godine, druga generacija je došla 2003. godine, a 2009. godine treća. U odnosu na prethodni, novi Grand Scenic je viši za 15 mm, duži za 75 mm, razmak od tla povećan je sa 130 na 160 mm, a narastao je i po širini za 20 mm. Istovremeno je povećan i međuosovinski razmak za 35 mm, povećan je trag prednjih i stražnjih kotača za 59 odnosno 44 mm, a povećanje je ostvareno i u prtljažnom prostoru za 40 dm3 (718 dm3).

Renault Grand Scenic 2016 (4)
Ključne riječi:
2016 Grand Scenic monovolumen Renault
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 15. rujan 1909.

9-15-1909  Imaginarni patent

Imaginarni patent

Henry Ford izgubio je parnicu protiv George Seldena u kojoj je tvrdio da ovaj nema pravo na patent na motorno vozilo. Dvije godine kasnije to pravo je ukinuto jer se saznalo da Selden nikada nije namjeravao izgraditi automobil koji je prijavio 1895. godine

vs