Vidiauto Automobili Predstavljamo Novi Renault Grand Scenic s pet ili sedam sjedala

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 25.05.2016. 15:01

Pet motora u ponudi 

Novi Renault Grand Scenic s pet ili sedam sjedala

Novi Renault Grand Scenic s pet ili sedam sjedala

Nakon Scenica, Renault je predstavio i Grand Scenic izvedbu, a novi kompaktni monovolumen uz pet izvedbi dizelskog nudi i dva benzinska motora.

Prodaja novog Renaulta Grand Scenic počinje najvjerojatnije u studenom 2016, a do tada vam otkrivamo što sve donosi automobil koji dolazi sa serijskim 20-inčnim kotačima, što je do sada neviđeno u ovoj klasi.

Renault Grand Scenic 2016 (1)

Renault Grand Scenic je obiteljsko vozilo u koje se može smjestiti pet ili sedam osoba, ovisno o odabranom paketu opreme, a novost je dvobojna karoserija te posebna unutrašnjost. U odnosu na novi Scenic (predstavljen na Zagreb Auto Show 2016), veća Grand verzija se razlikuje po okomito postavljenim stražnjim svjetlima s 3D efektom.

Renault Grand Scenic 2016 (3)

Easy Life je klizna središnja konzola smještena između prednjih sjedala koja omogućuje prilagoditi raspored unutrašnjosti prema svojim potrebama:
-kad je središnja konzola u krajnjem prednjem položaju, onda čini jedinstven dio s velikim okomito postavljenim zaslonom, čime unutrašnjost podsjeća na limuzinu, ali i dalje nudi prednosti povišenog vozačkog položaja svojstvene monovolumenima,
-kad je središnja konzola u krajnjem stražnjem položaju, unutrašnjost novog Scénica ostavlja otvoreniji prostor za vozača i ostale putnike.

Tri dizelska dCi motora različito su iskombinirana što se tiče mjenjača - dCi 110 dolazi u kombinaciji sa šeststupanjskim ručnim mjenjačem i sedmerobrzinskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom EDC. Kao dodatna verzija u ponudi će biti dCi 110 Hybrid Assist koji se sastoji od elektromotora i 48-voltne baterija u koju se energija prikuplja prilikom kočenja te tako električni motor pomaže motoru s unutarnjim sagorijevanjem čime se postižu snažnija ubrzanja i manja potrošnja goriva. Srednji dci 130 kombiniran je s šesterobrzinskim ručnim mjenjačem dok se najjači motor u ponudi dCi 160 KS nudi uz šesterobrzinski automatski mjenjač s dvostrukom spojkom EDC.
Benzinsku ponudu čine TCe 115 i TCe 130 upareni sa šesterobrzinskim ručnim mjenjačem.

Grand Scenic ima funkciju automatskog preklapanja stražnjih sjedala One Touch Folding koja omogućuje dobivanje ravne podnice i olakšava utovar tereta jednim pritiskom tipke. Novi Grand Scenic je 24 cm dulji od novog Scenica i može se pohvaliti većim prtljažnim prostorom i većom ponudom prostora od manjeg brata: 718 dm3 prema normi VDA (inačica s pet sjedala): 222 dm3 više u usporedbi s novim Scénicom.

Renault Grand Scenic 2016 (2)

Brojni aktivni sustavi za pomoć u vožnji nalaze se u novom velikom Scenicu: aktivno kočenje u nuždi s otkrivanjem pješaka u serijskoj opremi po prvi put u segmentu, MULTI-SENSE, multimedijski tablet R-LINK 2 s velikim 8,7-inčnim zaslonom i head-up zaslonom u boji.

Renault Scenic u prodaji je od 1996. godine, druga generacija je došla 2003. godine, a 2009. godine treća. U odnosu na prethodni, novi Grand Scenic je viši za 15 mm, duži za 75 mm, razmak od tla povećan je sa 130 na 160 mm, a narastao je i po širini za 20 mm. Istovremeno je povećan i međuosovinski razmak za 35 mm, povećan je trag prednjih i stražnjih kotača za 59 odnosno 44 mm, a povećanje je ostvareno i u prtljažnom prostoru za 40 dm3 (718 dm3).

Renault Grand Scenic 2016 (4)
Ključne riječi:
2016 Grand Scenic monovolumen Renault
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 5. veljača 1878.

2-5-1878 Rođen Andre Gustave Citroen

Rođen Andre Gustave Citroen

Na današnji dan rođen je Andre Gustave Citroen. Nizozemsko-židovskog porijekla, Citroen je postao jedan od vodećih proizvođača automobila u Francuskoj.

vs