Vidiauto Novosti Autobiz Samsung u povezanim automobilima

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 15.11.2016. 10:17

Akvizicija 

Samsung ulazi u područje povezanih automobila

Samsung u povezanim automobilima

Za 8 milijardi američkih dolara Samsung planira akvizirati Harman International Industries koja trenutno opskrbljuje 30 milijuna vozila u kojima se nalaze tehnologije za povezivost i audio sustave.

Samsungu bi ovo trebao biti prirodni nastavak puta s obzirom da u novim automobilima multimedija i pametni operativni sustavi sve više uzimaju maha, a Samsung je i proizvođač automobila koji se prodaju na korejskom tržištu.

Harman

Ovime Samsung ulazi u područje u kojem dva diva, Apple i Google, već duže vrijeme razvijaju svoje Apple CarPlay i Android Auto sustave koji se ugrađuju u mnoge automobile. U Samsungu smatraju da je ulazak odnosno prisutnost na brzo rastućem tržištu povezanih tehnologija, posebice automobilske elektronike, strateški prioritet.

Tijekom ljeta Samsung je uložio 450 milijuna USD u kineskog proizvođača električnih automobila BYD dok Harman radi za Fiat Chrysler i General Motors.

Harman 2

Harman radi na povezivim tehnologijama, audio sustavu, telematici tijekom vožnje, sigurnosnim tehnologijama tijekom aktivnim tijekom vožnje za veću sigurnost. Tvrtka je u prošloj godini prijavila 7 milijardi USD prihoda od prodaje, od čega se 65% odnosi na automobile.

Harman je vodeći brand za audio sustave koji uključuju Harman Kardon, Mark Levinson, AKG, Lexicon, Infinity i Revel, a ima licencu i za Bowers & Wilkins te Bang & Olufsen brandove za automobilsku industriju.

Harman 5
Ključne riječi:
Harman povezivost Samsung
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 29. studeni 1996.

11-29-1996 Predsjednik VW-a odstupa nakon špijunske afere

Predsjednik VW-a odstupa nakon špijunske afere

Predsjednik Volkswagena Jose Ignacio Lopez morao je odstupiti s položaja nakon optužbi da je ukrao trgovačke tajne iz General Motorsa za vrijeme dok je radio u toj tvrtci. Lopez je 1993. zajedno s još trojicom menadžera iz GM-a prešao u VW.

vs

.::.