Vidiauto Automobili Nove tehnologije, studije&prototipi Ovako u Peugeotu zamišljaju vozačevo mjesto sutrašnjice

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 22.04.2016. 16:28

Peugeot i-Cockpit 

Ovako u Peugeotu zamišljaju vozačevo mjesto sutrašnjice

Ovako u Peugeotu zamišljaju vozačevo mjesto sutrašnjice

Inženjeri i dizajneri Peugeota su napravili svojevrsnu skulpturu koja izgleda poput prednjeg dijela automobilske kabine te ju tehnološki opremili.

Peugeot svoj i-Cockpit već ugrađuje u nekoliko modela (u 208 koji je obnovljen prošle godine, u 2008 čija je nova izvedba upravo predstavljena na posljednjem Ženevskom salonu te u model 308), a sada se radi o studiji nastaloj nakon istraživanja za i-Cockpit nove generacije koje će ponuditi svu naprednu tehnologiju za sigurnost i udobnost.

Veliki touch ekran dijagonale od 8’’ služi kao tablet postavljen u središtu komandne ploče i opremljen je vrhunskom tehnologijom za reaktivniju i praktičniju uporabu. Digitalna slika visoke razlučivosti na instrumentnoj ploči prikazuje se u visini očiju na ekranu dijagonale 12,3’’ uz futurističke grafičke elemente. Može se u potpunosti podesiti i personalizirati te objedinjuje sve što vozač želi imati izravno u svom vidnom polju. Estetiku svake konfiguracije naglašavaju animacije i prijelazi. Spomenimo i upravljač koji je još kompaktniji i redizajniran je uz obruč s dvama ravnim dijelovima, što omogućuje bolje držanje i još više oslobađa vidno polje i prostor za noge vozača.

Peugeot i-Cockpit (3)

Na središnjoj konzoli nalazi se niz prekidača čije su metalne površine nježne na dodir, a doživljaj je nastavlja uz vrlo modernu i ergonomsku ručicu mjenjača koja radi s pomoću laganih pokreta. Sjedala su oblikovana tako da obumljuju putnike.

U novi koncept mogu se ugraditi najnovije tehnologije:
-navigacijski 3D sustav povezan s internetom i s glasovnim prepoznavanjem, uz informacije o prometu u stvarnom vremenu koje pruža TomTom Traffic i mogućnost prikaza navigacije i uputa za vožnju izravno na instrumentnoj ploči;
-telefoniranje slobodnih ruku s glasovnim prepoznavanjem, automatsko upravljanje SMS-ovima (čitanje, slanje);
-informacije o brojnim dostupnim sustavima za pomoć u vožnji;
-internetske usluge zahvaljujući funkciji Mirror Screen i tehnologijama Apple CarPlay, Mirrorlink i Android Auto.

Peugeot i-Cockpit (2)
Ključne riječi:
2008 208 308 i-Cockpit multimedija Peugeot
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.