Vidiauto Novosti Najave Zanimljiv Lexus LC Convertible koncept

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 14.01.2019. 06:38

Uskoro i na cestama 

Koncept Lexus LC Convertible najava je novog modela

Zanimljiv Lexus LC Convertible koncept

Lexus je za Salon automobila u Detroitu pripremio konceptni LC u verziji bez krova, a serijska verzija dolazi uskoro.

Već do kraja ove godine bit će predstavljen Lexus LC Convertible u serijskoj izvedbi, a razlike u odnosu na koncept kojeg gledate na fotografijama će biti minimalne. Iako je potražnja za ovakvim modelima u padu, iz Lexusa očekuju dobru prodaju, štogod da im to značilo. Krov će biti mekan i električnim će se putem spuštati, no još nije poznato koliko će mu vremena za to trebati i pri kojoj će maksimalnoj brzini to biti izvedivo.

Lexus LC Convertible Concept sprijeda

No zato je poznato kako će dužina verzije bez krova biti 4.770 mm (+10 mm u odnosu na LC Coupe), širina 1.920 mm, dok će visina biti 1.340 mm (-5 mm u odnosu na LC Coupe), a međuosovinski razmak će biti 2.870 mm.

Lexus LC Convertible Concept straga

Konceptni model je postavljen na 22-inčne aluminijske naplatke koji mu odlično stoje. Iako se o motorizaciji još uvijek ne govori, očekujemo kako će u ponudi biti isti motori kao i kod LC Coupe verzije.

Lexus LC Convertible Concept detalj

To znači 5,0-litreni V8 benzinac s 477 KS uparen s 10-brzinskim automatskim mjenjačem ili hibrid s 3,5-litrenim benzincem i 359 KS također u kombinaciji s automatskim mjenjačem.

Lexus LC Convertible Concept interijer

Spomenimo i kako je koncept dobio poneki crni detalj na karoseriji te unutrašnjost presvučenu u bijelu kožu. Što se pak cijene tiče, očekuje se kako će ova verzija biti nešto skuplja od LC Coupea, koji starta od 99.200 EUR u Njemačkoj, odnosno računajte na barem 110.000 EUR za početni Lexus LC Convertible.

Ključne riječi:
kabriolet LC convertible Lexus
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 28. listopad 1918.

10-28-1918 Nastanak Tatre

Nastanak Tatre

Tvrtka koja je kasnije postala poznata pod nazivom Tatra svoj je prvi automobil proizvela 1897. Nakon završetka rata 1918. godine mjesto Nesselsdorf u Autrougarskoj Monarhiji, postaje dio novoosnovane Čehoslovačke i mijenja ime u Koprivnicka. Tvrtka mijenja ime u Koprivnicka Wagenbau i počinje proizvodnju automobila pod nazivom Tatra.

vs