Vidiauto Novosti Najave Prve fotografije novog Citroena C4

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 17.06.2020. 06:05

Nova generacija 

Ovo je novi Citroen C4, a imat će i električni pogon

Prve fotografije novog Citroena C4

Nakon nekoliko godina čekanja, Citroen je predstavio novu generaciju svojeg predstavnika u kompaktnoj klasi, model C4, koji se ističe jedinstvenim dizajnom i izborom između tri vrste pogona.

Citroen je objavio prve fotografije nove generacije kompaktnog C4, koji će biti sve samo ne konzervativan. Jedinstven dizajn sigurno će ga isticati od konkurenata. Tako već sprijeda vidimo novi Citroenov dizajnerski izričaj, koji je po prvi puta najavljen nedavnim redizajnom modela C3, dok je kod modela C4 još izraženiji.

2020 Citroen C4 07

Čitava karoserija je napuhnuta i povišena, dok stražnje staklo lagano pada prema kraju vozila i pri dnu se nalazi spojler i zanimljivo dizajnirana stražnja svjetla kao i prilično naglašeni stražnji branik. Trebat će samo vidjeti hoće li i koliko smetati taj spojler za vidljivost straga.

2020 Citroen C4 03

Gledajući s boka, linija krova izgleda pomalo kupeovski, no novi C4 će dolaziti samo u izvedbi s 5 vrata. Tu su i veliki aluminijski naplatci koji novom C4 daju robustan izgled. Iako AirBumpova više nema, dizajnerski detalj je i dalje prisutan i smješten je na vozačeva vrata.

2020 Citroen C4 06

Tu je i potpuno nova unutrašnjost s digitalnom instrument pločom i novim središnjim multimedijskim zaslonom. I Citroen ponovo odvaja komande klimatizacije iz dodirnog zaslona, što je za svaku pohvalu, a vidi se i novi volan s novim tipkama na njemu. A koliko se vidi na fotografijama, ispred suvozača će biti dva zatvorena pretinca.

2020 Citroen C4 05

Tehničke specifikacije još nisu objavljene, no zna se kako će novi C4 dolaziti s benzinskim i dizel motorima, ali i s električnim. Benzinci će vjerojatno biti dostupni u izvedbama sa 110, 130 i 155 KS, dok će dizelaši imati 100 i 130 KS. Električni motor će imati snagu od 136 KS s baterijama od 50 ili 60 kWh koje će nuditi autonomiju od preko 300 km. Sve informacije i detalje će Citroen objaviti već 30. lipnja.

2020 Citroen C4 04
Ključne riječi:
C4 Citroën električni automobil EV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. veljača 1955.

Rodio se Profesor

Na današnji dan u Saint-Chamondu, Francuska, rođen je Alain Prost, višestruki prvak Formule 1 i vozač s najviše GP pobjeda. Fanovi ga od milja zovu 'Profesor', po svom kalkuliranom stilu vožnje.

vs

.::.