Vidiauto Novosti Autobiz Cijena autoplina niža, cijene goriva ostale iste

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 29.10.2014. 13:20

Cijene goriva i plina 

Cijena autoplina niža, cijene goriva ostale iste

Cijena autoplina niža, cijene goriva ostale iste

U Hrvatskoj je nešto više od 100.000 vozila s autoplinom i svi oni od danas plin plaćaju po nižoj cijeni.

Prema informacijama portala cijenegoriva.info, litra autoplina je snižena za 26 lipa te je nova cijena 4,26 kuna. To je za čak 60% jeftinije od cijene jedne litre Eurosupera 95, a vozači će na jednom punjenju od 50 litara platiti 13 kuna manje nego što su platili prošli tjedan.

Cijena autoplina u Hrvatskoj pada već gotovo mjesec dana, od početka listopada kada je cijena litre autoplina bila 5,02 kune. Računica uštede na jednom punjenju je time niža za 38 kuna, usporedimo li novu cijenu s cijenom od početka mjeseca.

Ostane li cijena autoplina duže vremena ovako niska, za očekivati je da će se sve više ljudi opet okrenuti ugradnji plinske autoinstalacije, s obzirom na svakotjedno „divljanje“ cijena dizelskih i benzinskih goriva. Ugradnja sustava u vozilo u prosjeku košta oko 5000 kuna, ali na tu cijenu treba dodati i dodatne pristojbe i troškove kao što su atest te veći trošak prilikom registracije vozila, što je kontradiktorno jer bi država trebala poticati potrošnju goriva koje manje zagađuje okoliš.

Ključne riječi:
cijena cijena goriva plin
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 16. srpanj 1955.

7-16-1955 Prva pobjeda Mossa

Prva pobjeda Mossa

Legendarni britanski vozač Stirling Moss pobijedio je na velikoj nagradi Britanije u Aintreeu za upravljačem Mercedesa Benz W196. Iako ga smatraju jednim od najboljih F1 vozača u povijesti, Moss je tijekom svoje karijere ostao u sjeni Fangia.

vs