Vidiauto Novosti Autobiz Benzin je ovaj put zaista puno pojeftinio, ali i dizel

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 22.10.2014. 12:43

Cijena goriva 

Benzin je ovaj put zaista puno pojeftinio, ali i dizel

Benzin je ovaj put zaista puno pojeftinio, ali i dizel

Drastičan pad cijena goriva ovaj put. Pojeftinili su i benzin i dizel. Samo da pojeftinjenje potraje duže od sljedećeg tjedna.

Litra Eurosupera 95 snižena je za čak 30 lipa. Nova cijena je 10,16 kuna, a prema informacijama portala cijenegoriva.info ovo je najniža cijena od početka 2014. godine. Istovremeno, to je i najveći pad cijene od travnja 2013. Usporedimo li cijenu Eurosupera 95 s cijenom iz srpnja ove godine, razlika iznosi čak jednu kunu. Na rezervoaru od 50 litara to je 50 kuna. Odlično!

Snižena je i cijena dizelskih derivata - litra Eurodizela snižena je za 22 lipe tako da joj je sada cijena 9,64 kuna. Pogledamo li unatrag, to je najniža cijena od veljače ove godine kada je uslijedila liberalizacija tržišta naftnih derivata.

Niže cijene goriva na hrvatsko tržište stižu s malim zakašnjenjem jer je cijena barela nafte pala na oko 88 američkih dolara. Kad bi tečaj dolara u odnosu na kunu bio niži, imali bismo još i niže cijene.

Ključne riječi:
benzin cijena goriva Eurodizel Eurosuper BS 95
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs