Vidiauto Automobili Super automobili Za 2,9 s do 100 km/h, a nema niti krov

Autor: m.s. Objavljeno: 24.10.2013. 12:22

Lamborghini 

Za 2,9 s do 100 km/h, a nema niti krov

Za 2,9 s do 100 km/h, a nema niti krov

O Bože, Lamborghini Veneno Roadster ima „samo“ 740 KS i ubrzava brže nego što ste uspjeli pročitati naslov naše vijesti!

Lamborghini Veneno Roadster nema krov, ali je zato njegov motor V12 od čak 6,5 litara zaštićen ispod lima u stražnjem dijelu karoserije. S tom snagom i odličnom aerodinamikom Lamborghini Veneno Roadster s mjesta do stotke ubrzava za samo 2,9 sekundi, a cijena mu je - 3,3 milijuna eura.

Vjerojatno vas ovaj super automobil (zvijer) podsjeća na neke junake iz filmova koji su vozili super automobile, a počne li padati kiša vjerujemo da unutra neće ući niti jedna kapljica kiše. Već smo se više puta vozili po jakom pljusku u različitim sportskim automobilima u kabrio izvedbi, a da pri tome nismo nimalo pokisnuli. Tajna je u aerodinamici koju stvara prednji kraj vozila, a bitno je samo održavati minimalnu brzinu od barem 70 do 80 km/h.

Lamborghini Veneno Roadster temeljen je na Lamborghini Aventadoru, također sa 6,5-litrenim motorom snage 740 KS, a karoserija je izrađena od karbonskih vlakana kako bi se smanjila masa i dobilo na performansama. Ako ga namjeravate kupiti, požurite s narudžbom jer će se proizvesti samo 9 primjeraka ovog super automobila tijekom 2014. godine.

Lamborghini Aventador

Lamborghini Aventador ima okretni moment od čak 690 Nm, dostupan pri 5.500 okretaja

Ključne riječi:
Aventador Lamborghini supercars Veneno Roadster
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 28. listopad 1918.

10-28-1918 Nastanak Tatre

Nastanak Tatre

Tvrtka koja je kasnije postala poznata pod nazivom Tatra svoj je prvi automobil proizvela 1897. Nakon završetka rata 1918. godine mjesto Nesselsdorf u Autrougarskoj Monarhiji, postaje dio novoosnovane Čehoslovačke i mijenja ime u Koprivnicka. Tvrtka mijenja ime u Koprivnicka Wagenbau i počinje proizvodnju automobila pod nazivom Tatra.

vs