Autor: Daniel Bevandić Objavljeno: 06.11.2015. 19:32

Abarth 695 Biposto 

Ubod škorpiona!

Ubod škorpiona!

Abarth 500 konačno je stigao na  naše tržište u varijantama sa 1.4 litrenim turbo benzincem snage 140,160 i 180 konjskih snaga.Kome je to nedovoljno može odabrati ekskluzivni 695 Biposto čija cijena iznosi kao tri osnovna Abartha 500.

Fiat je Abath podmarku na veselje većine odvojio od matične tvrtke. Tako svi modeli koji nose oznaku legendarnog Carla Abartha imaju na sebi samo Abarth logo bez Fiata. Ekstremna gradska jurilica Abarth 695 Biposto odlazi i korak dalje. Radi se o automobilu koji s „običnim“ Fiat 500 ima zajednički osnovni oblik. Proširena mišićava karoserija koja se može naručiti samo u mat grafitnoj boji nagovještava da se ipak radi o posebnom automobilu. Oznaka Biposto označava da se radi o automobilu sa samo dva sjedala i to prava trkaća sa pojasevima koji se vežu u četiri točke.

AAEAAQAAAAAAAAOCAAAAJDhhMTc4OWMyLWU5NjMtNGQ3Zi05MjczLTY4NGM3ODk3OGRiYw

Automobil ima pravi trkaći nesinhronizirani pet-stupanjski mjenjač. Aluminijski naplaci veličine 18 cola, Brembo kočnice,Eibach opruge i Bilstein amortizeri nagovještavaju ono što se skriva ispod poklopca motora.Svega 1.4 litreni turbo benzinski motor sa MultiAir elektro-hidrualičnim podizačima ventila razvija čak 190 konjskih snaga i 250 njutnmetara najvećeg okretnog momenta. Dovoljno za ubrzanje do 100 km/h u svega 5,9 sekundi i najveću brzinu od 230 kilometara na sat. Svladavanje zavoja kao u kartingu se podrazumijeva.Cijena? 56.000 eura. Prava sitnica!

biposto9
Ključne riječi:
Abarth Fiat Turbo benzinski
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 6. srpanj 1955.

Kontrola razine smoga

U SAD-u je donesena uredba Federal Air Pollution Control Act kojom se po prvi puta u svijetu država uključila u analize i kontrole zagađenja koje uzrokuju automobili. Sedam godina kasnije SAD kao prvi ulaže novac u borbu protiv auto zagađenja.

vs