Vidiauto Automobili Super automobili Skida BMW 3-icu s trona!?

Autor: Daniel Bevandić Objavljeno: 01.11.2015. 21:43

Cadillac ATS-V 

Skida BMW 3-icu s trona!?

Skida BMW 3-icu s trona!?

Cadillacovi V modeli pružaju superiorne performanse testirane na najznačajnijim svjetskim stazama te se podjednako dobro snalaze na cesti,ali i na trkalištu. ATS-V je prije nekoliko godina bacio rukavicu BMW-u M3,a nova generacija ATS-V-a je po mnogima i uspjela nadmašiti BMW.

Davno su prošla vremena kada su američki automobili bili mekani poput „vodenog kreveta“ te loše upravljivi. Prije 10-ak godina Cadillac je predstavio svoje sportske V modele te na američkom tržištu postao opasna prijetnja BMW-u i Audiju. Novi ATS-V odlazi i korak dalje.Nudi se u Sedan i Coupe varijantama,a ispod poklopca motora nalazi se brutalno snažan 3.6 litreni twin-turbo V6 koji uz pomoć direktnog ubrizgavnja goriva i VVT varijabilnog upravljanja ventilima razvija čak 464 konjske snage te čak 650 njutnmetara najvećeg okretnog momenta.

2016-cadillac-ats-v-coupe-test-review-car-and-driver-photo-658360-s-original

Snaga se na stražnje kotače prenosi putem šeststupanjskog ručnog mjenjača ili osamstupanjskog sekvencijalnog. Performanse su zastrašujuće! Svega 3.8 sekundi potrebno je za ubrzanje do 100 km/h, a špica se nalazi na 290 kilometara na sat. Za ATS-V Michelin je izradio posebne Pilot Sport gume,a diferencijal sa ograničenim proklizavanjem brine se za uvijek dovoljne količine gripa u zavojima. Za stabilnost se brine neovisan ovjes na svim kotačima s magnetnim podešavanjem tvrdoće amortizera,dok se Brembo kočnice sa 4 klipa brinu za sigurno zaustavljanje. Recaro je za ATS-V izradio posebna sportska sjedala sa 16 načina podešavanja i memorije.Prema tvrdnjama test vozača ATS-V ima savršeno izbalansiranu šasiju i ovjes te je po mnogim elementima za dlaku ispred BMW-a M3.Čekamo odgovor Bavaraca!

ED-1-cad-atsv-orders-coming-in
Ključne riječi:
ATS Coupe Cadillac Turbo benzinski
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs