Vidiauto Automobili Predstavljamo Sportsko i limuzinsko!

Autor: Daniel Bevandić Objavljeno: 04.10.2015. 22:29

Dunlop Sport Maxx RT 

Sportsko i limuzinsko!

Sportsko i limuzinsko!

Nova verzija hvaljene Dunlopove gume kombinira ponajbolje od oba svijeta. Sportki grip i upravljivost sa udobnošću,niskim otporom kotrljanja te dugim vijekom trajanja.

Proizvođači auto-guma sve se više trude pomiriti nemoguće. Stvoriti gumu koja će omogućiti vrhunske dinamičke osobine,ali i umjereno trošenje te veliki broj prijeđenih kilometara.Najveći problem predstavlja smjesa guma. Naime,prava sportska guma ima mekšu smjesu zbog čega se na toplom i vrućem asfaltu lijepi kao žvakaća guma te ne gubi grip niti kod brzih ulazaka u zavoj. No,negativna posljedica vrhunskog gripa je brzo trošenje.

2

Prilikom razvoja Sport Maxx RT gume Dunlop je pripremio posebnu kombinaciju gume i polimera SA koji omogućava elastičnost gume pri proljetnim i ljetnim temperaturama,te dugotrajnost veću nego kod klasičnih sportskih guma. Kratica RT označava Racing Technology što znači da je guma razvijana na auto i moto utrkama. Široko vanjsko rame gume zaslužno je za sigurna vozna svojstva pri visokim brzinama u zavoju. Široki središnji blokovi omogućavaju sigurna kočenja pri svim brzinama te bezbrižnu vožnju. Prema tvrdnjama u Dunlopu radi se o ultimativnoj gumi koja bi trebala izdržati 35.000 kilometara brze i sigurne vožnje.

dunlop-sp-sport-maxx-rt-close-up
Ključne riječi:
Audi BMW Dunlop
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 21. rujan 1947.

9-21-1947  Povratak GP utrka

Povratak GP utrka

Na stazi Lyon-Parilly održana je prva poslijeratna Grand Prix utrka u Francuskoj. Pobjedu je odnio Louis Chrion u automobilu Talbot-Lago. GP utrke na velika se vrata vraćaju 1950. godine kada je pokrenuto SP Formule 1.

vs