Vidiauto Automobili Predstavljamo S makadama u grad

Autor: Domagoj Brnić Objavljeno: 18.10.2014. 09:11

Suza krene sama od sebe 

Nova Suzuki Vitara: s makadama u grad

S makadama u grad

Nova Suzuki Vitara odrekla se svoje terenske prošlosti pa će mjesto pod suncem potražiti u probijanju asfaltnom džunglom između konkurenata poput Renault Captura i Peugeota 2008.

Samo je ime ostalo… Nova Suzuki Vitara predstavljena na pariškom salonu automobila odrekla se svoje (polu)terenske prošlosti i “karijeru” će nastaviti konkurirajući Renault Capturu i društvu. U osnovi serijsko izdanje koncepta iV-4 Suzuki Vitara sada je 4,17 m dugačka, 1,77 m široka i visoka 1,61 m te raspolaže prtljažnikom od 375 litara

suzuki vitara (5)

Dizajnom sasvim nova, kutijasta Vitara ipak ne donosi previše svježine, a u njezinim je linijama lako prepoznati razne utjecaje, od Range Rovera nadalje. Srećom, nadoknađuje to brojnim mogućnostima personalizacije – od 15 shema boja, pa i dvobojnih kombinacija, preko panela u boji karoserije koji oživljavaju inače “japanski” nerazigranu, tamnu unutrašnjost, do “terenskih” zaštita karoserije kao dodatne opreme.

suzuki vitara (3)

Motorizacija je nove Suzuki Vitare zasad relativno skromna pa su na raspolaganju samo dva motora, oba obujma 1,6 litara, opremljena sustavom Start&Stop i udovoljavaju normi Euro 6. Benzinac razvija 120 KS i 156 Nm okretnog momenta, dok dizelaš raspolaže s jednakih 120 KS, ali i mnogo upotrebljivijih 320 Nm okretnog momenta. Uz benzinski se motor isporučuje manualni mjenjač s pet, a uz dizelaš sa šest brzina. Uz doplatu, benzinca je moguće spojiti i s automatskim mjenjačem sa 6 brzina. Serijski je pogon samo na prednje kotače, dok se, kao podsjetnik na Vitarinu prošlost, novi mali crossover ipak može naručiti i s ALLGRIP pogonom na sva četiri kotača. Nova Suzuki Vitara na europskom bi se tržištu trebala pojaviti 2015., a cijena joj zasad još nije poznata.

suzuki vitara (6)
Ključne riječi:
cijena crossover Suzuki Vitara
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 18. srpanj 1948.

Prva pobjeda najvećeg

Najveći vozač u povijesti Formule 1 Juan Manuel Fangio nastupio je u svojoj prvoj utrci te završio kao 12. Iako je tada imao već 27 godina Fangio je do kraja karijere (1957.) nanizao pet naslova svjetskog prvaka.

vs

.::.