Vidiauto Automobili Predstavljamo Priča koja traje 16 godina – novi CR-V

Autor: Kristijan Ptičar Objavljeno: 21.12.2012. 09:59

Honda

Priča koja traje 16 godina – novi CR-V

Priča koja traje 16 godina – novi CR-V

Honda CR-V u redizajniranom izdanju donosi novu prednju masku s LED svjetlima i kromiranim detaljima, spojler na prtljažniku za efikasniji protok zraka iznad vozila. Motori su benzinski 2.0 s i-VTEC agregatom (155 KS) i 150 KS snažan 2.2 i-DTEC dizelski agregat.

Honda CR-V u redizajniranom izdanju donosi novu prednju masku s LED svjetlima i kromiranim detaljima, spojler na prtljažniku za efikasniji protok zraka iznad vozila. Motori su benzinski 2.0 s i-VTEC agregatom (155 KS) i 150 KS snažan 2.2 i-DTEC dizelski agregat.

Ako dobro poznajete Hondin SUV CR-V svih ovih 16 godina postojanja modela, primijetit ćete prepoznatljiv izgled uz koje Honda uvijek daje i dobre performanse u vožnji.

Zadržimo se još na tren na vanjskom izgledu i dodajmo vanjske retrovizore zaobljenih rubova koji su dizajnerski usklađeni s cjelokupnim vozilom. Istodobno su napravljeni da reduciraju mrtve kutove u vožnji. Za što jednostavnije parkiranje, novi CR-V opremljen je prednjim i stražnjim parkirnim senzorima koji su neprimjetno su uklopljeni u branike doprinoseći tako ukupnom dojmu elegancije.

0.260492001356390486_Honda_CR-V_cijena_2_800

Prostrana unutrašnjost nove Honde CR-V dizajnirana je do detalja kako bi vozaču i putnicima pružila luksuzan i opuštajući ambijent idealan za duža putovanja. Unutrašnjost Honde CR-V dizajnirana je intuitivno tako da se sve najvažnije informacije nalaze u vidokrugu vozača. Tu jednostavnu filozofiju slijedi i inteligentni multiinformacijski zaslon (i-MID) pružajući vozaču sve najvažnije podatke o vožnji koje se jednostavno kontroliraju preko upravljača.

Inteligentni sustav otključavanja ili pokretanja agregata bez ključa još je jedna tehnološka značajka koja dodatno naglašava ekskluzivnost nove Honde CR-V. Inovativna stražnja sjedala, sklopiva samo jednim potezom ruke, otvaraju golemi prostor za utovar velikih predmeta na jednostavan način. Isto tako samo jednim povlačenjem ručice u trenu se stvara ravna podnica prtljažnog prostora tvoreći pri tom najveću zapreminu u klasi, od čak 1.146 litara.

U izradi nove Honde CR-V korišteno je pregršt inovacija, što je u konačnici rezultiralo štedljivijim agregatima i nižom emisijom štetnih plinova. Sustav zaustavljanja pogonskog agregata u praznom hodu jedan je od najboljih primjera inovativnih tehnologija. Ovaj inteligentni sustav zaustavlja rad pogonskog agregata kada vozilo stoji te ga neprimjetno pali dodirom papučice spojke.

0.261473001356390486_Honda_CR-V_cijena_3_800

Drugi takav sustav je elektronički kontroliran sustav pogona na sve kotače. U standardnim uvjetima sustav pogoni isključivo prednje kotače , dok se pogon na sve kotače uključuje automatski prilikom proklizavanja. Ovaj napredni sustav raspoređuje snagu na prednje i zadnje kotače ovisno o ponašanju vozila na različitim podlogama. Čime se osigurava znatno niža potrošnja goriva uz iznimnu stabilnost i sigurnosti u vožnji.

Novi CR-V s benzinskim 2.0 i-VTEC agregatom (155 KS) opremljen je sustavom kontrole visine podizanja ventila i sustavom kontrole nagnutosti bregastih vratila. Tim sustavima optimizira se snaga na visokim okretajima odnosno potrošnja goriva na niskim okretajima agregata. Ovaj agregat dostupan je s pogonom na prednje kotače isključivo sa 6-stupanjskim manualnim mjenjačem te u izvedbama s pogonom na sva četiri kotača gdje postoji opcija i s 5-stupanjskim automatskim mjenjačem.

350 Nm okretnog momenta dostupno je u aluminijskom 150 KS snažnom 2.2 i-DTEC dizelskom agregatu. Dolazi isključivo s pogonom na sva četiri kotača uz mogućnost odabira između 6-stupanjskog manualnog ili 5-stupanjskog automatskog mjenjača.
Cijena za novi CR-V kreće od 214.990 kn. (m.s.)

Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 9. prosinac 1963.

12-9-1963 Proizveden posljednji Studebaker

Proizveden posljednji Studebaker

Studebaker Brothers Manufacturing Company, osnovan tijekom civilnog rata, bio je najveći svjetski proizvođač kočija sa zapregom. Kada su stigli auti, Studebaker je postao poznati proizvođač automobila. Ipak, Studebaker nije mogao držati korak s konkurentima.

vs