Vidiauto Automobili Predstavljamo Priča koja traje 16 godina – novi CR-V

Autor: Kristijan Ptičar Objavljeno: 21.12.2012. 09:59

Honda

Priča koja traje 16 godina – novi CR-V

Priča koja traje 16 godina – novi CR-V

Honda CR-V u redizajniranom izdanju donosi novu prednju masku s LED svjetlima i kromiranim detaljima, spojler na prtljažniku za efikasniji protok zraka iznad vozila. Motori su benzinski 2.0 s i-VTEC agregatom (155 KS) i 150 KS snažan 2.2 i-DTEC dizelski agregat.

Honda CR-V u redizajniranom izdanju donosi novu prednju masku s LED svjetlima i kromiranim detaljima, spojler na prtljažniku za efikasniji protok zraka iznad vozila. Motori su benzinski 2.0 s i-VTEC agregatom (155 KS) i 150 KS snažan 2.2 i-DTEC dizelski agregat.

Ako dobro poznajete Hondin SUV CR-V svih ovih 16 godina postojanja modela, primijetit ćete prepoznatljiv izgled uz koje Honda uvijek daje i dobre performanse u vožnji.

Zadržimo se još na tren na vanjskom izgledu i dodajmo vanjske retrovizore zaobljenih rubova koji su dizajnerski usklađeni s cjelokupnim vozilom. Istodobno su napravljeni da reduciraju mrtve kutove u vožnji. Za što jednostavnije parkiranje, novi CR-V opremljen je prednjim i stražnjim parkirnim senzorima koji su neprimjetno su uklopljeni u branike doprinoseći tako ukupnom dojmu elegancije.

0.260492001356390486_Honda_CR-V_cijena_2_800

Prostrana unutrašnjost nove Honde CR-V dizajnirana je do detalja kako bi vozaču i putnicima pružila luksuzan i opuštajući ambijent idealan za duža putovanja. Unutrašnjost Honde CR-V dizajnirana je intuitivno tako da se sve najvažnije informacije nalaze u vidokrugu vozača. Tu jednostavnu filozofiju slijedi i inteligentni multiinformacijski zaslon (i-MID) pružajući vozaču sve najvažnije podatke o vožnji koje se jednostavno kontroliraju preko upravljača.

Inteligentni sustav otključavanja ili pokretanja agregata bez ključa još je jedna tehnološka značajka koja dodatno naglašava ekskluzivnost nove Honde CR-V. Inovativna stražnja sjedala, sklopiva samo jednim potezom ruke, otvaraju golemi prostor za utovar velikih predmeta na jednostavan način. Isto tako samo jednim povlačenjem ručice u trenu se stvara ravna podnica prtljažnog prostora tvoreći pri tom najveću zapreminu u klasi, od čak 1.146 litara.

U izradi nove Honde CR-V korišteno je pregršt inovacija, što je u konačnici rezultiralo štedljivijim agregatima i nižom emisijom štetnih plinova. Sustav zaustavljanja pogonskog agregata u praznom hodu jedan je od najboljih primjera inovativnih tehnologija. Ovaj inteligentni sustav zaustavlja rad pogonskog agregata kada vozilo stoji te ga neprimjetno pali dodirom papučice spojke.

0.261473001356390486_Honda_CR-V_cijena_3_800

Drugi takav sustav je elektronički kontroliran sustav pogona na sve kotače. U standardnim uvjetima sustav pogoni isključivo prednje kotače , dok se pogon na sve kotače uključuje automatski prilikom proklizavanja. Ovaj napredni sustav raspoređuje snagu na prednje i zadnje kotače ovisno o ponašanju vozila na različitim podlogama. Čime se osigurava znatno niža potrošnja goriva uz iznimnu stabilnost i sigurnosti u vožnji.

Novi CR-V s benzinskim 2.0 i-VTEC agregatom (155 KS) opremljen je sustavom kontrole visine podizanja ventila i sustavom kontrole nagnutosti bregastih vratila. Tim sustavima optimizira se snaga na visokim okretajima odnosno potrošnja goriva na niskim okretajima agregata. Ovaj agregat dostupan je s pogonom na prednje kotače isključivo sa 6-stupanjskim manualnim mjenjačem te u izvedbama s pogonom na sva četiri kotača gdje postoji opcija i s 5-stupanjskim automatskim mjenjačem.

350 Nm okretnog momenta dostupno je u aluminijskom 150 KS snažnom 2.2 i-DTEC dizelskom agregatu. Dolazi isključivo s pogonom na sva četiri kotača uz mogućnost odabira između 6-stupanjskog manualnog ili 5-stupanjskog automatskog mjenjača.
Cijena za novi CR-V kreće od 214.990 kn. (m.s.)

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 8. prosinac 1981.

12-8-1981 Mitsubishi stigao u SAD

Mitsubishi stigao u SAD

Mitsubishi je pod vlastitim imenom počeo prodavati svoje automobile u SAD-u. Mitsubishi je i prethodno prodavao neka svoja vozila u SAD-u, ali samo u suradnji s američkim proizvođačima.

vs

.::.