Vidiauto Automobili Predstavljamo Predstavljeni Ford C-Max i Grand C-Max

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 28.09.2015. 16:58

S pet i sedam sjedala 

Predstavljeni Ford C-Max i Grand C-Max

Predstavljeni Ford C-Max i Grand C-Max

Novi Ford C-Max i Grand C-Max imaju klizna vrata, jednostavan pristup zadnjem sjedalu, praktično otvaranje i zatvaranje prtljažnika - sve za ugodnost i komociju roditelja i djece.

Novi Ford C-Max dolazi s pet sjedala, a Grand C-Max sa sedam sjedala. Oba modela imaju USB utičnicu, manju potrošnju i emisiju CO2 nego prethodnici, pametna skladišna rješenja, jednostavan pristup do zadnjih sjedala, prilagodljivu unutrašnjost. FordKeyFree je sustav zahvaljujući kojem ne morate tražiti ključeve po džepovima, za mlade vozače ograničava maksimalnu brzinu, smanjuje maksimalnu glasnoću audio sustava, a može onemogućiti audio sustav ukoliko vozač i putnici ne koristite sigurnosne pojaseve.

Ford C-Max 2015 (3)

Praktičan sustav otvaranja i zatvaranja prtljažnika funkcionira s jednostavnim zamahom noge ispod stražnjeg odbojnika, što je idealno kada su ruke pune stvari.

Pametna nova rješenja za prijevoz uključuju i okomiti parking koji će pomoći kod parkiranja vozila i u uskim prostorima i city stop koji funkcionira pri brzini 50 km/h. Opremljeni su po prvi puta s pogonskim sustavom s novim 1,5-litrenim EcoBoost i 1.5-litrenim TDCi motorom; 99 g/km CO2 1,5-litreni dizelski ECOnetic, posjeduju i aktivan sustav povezivanja SYNC 2,8 inčni ekran osjetljiv na dodir.

Ford C-Max 2015 (2)

Istraživanje: što misle djeca?

Pjevanje roditelja tijekom vožnje djeci ide najviše na živce, prate ga vikanje i ružno ponašanje prema drugim vozačima, a slijedi kopanje nosa.
Vožnja djece u vrtić, školu, na trening ili more za većinu roditelja može biti jako stresna. Prema Fordovom istraživanju i potomci imaju prigovore na ponašanje svojih roditelja tijekom vožnje koja je za njih podjednako stresna.
Fordovo istraživanje provedeno na 2000 djece u Europi u dobi od 7 do 12 otkiva kako se djeca najviše žale na pjevanje roditelja u autu, zatim na vikanje, psovanje, ružno ponašanje i na kopanje nosa!
Fordovo istraživanje provedeno je u Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Španjolskoj i Velikoj Britaniji, a uvelike se razlikuje od zemlje do zemlje. Pjevanje za vrijeme vožnje najmanje je poželjno u Velikoj Britaniji (61%), dok se djeca u Francuskoj, čak 74% njih žale što njihovi roditelji viči i psuju druge vozače (74%).

Ford C-Max 2015 (1)

Ford na žalost nije u mogućnosti uljepšati pjevanje roditelja, ali zato C-MAX i Grand C-MAX mogu ponuditi tehnologije i glasovnu navigaciju koje će pronaći park ili dovesti ih do restorana ukoliko su gladni. Vožnja s C-MAX i Grand C-MAX vozilom za obitelj je manje stresna budući da su opremljena pametnim parkirnim tehnologijama, glasovnom navigacijom i s više od 20 pametnih rješenja za odlaganje raznih predmeta i prtljage.

Kad je riječ o „dovođenju djece u red“ 26% posto mališana tvrdi da im mame i tate posežu za pametnim telefonima, najviše u Velikoj Britaniji (32%), najmanje u Njemačkoj (17%). Britanci će umiriti i zabaviti djecu tijekom putovanja s hranom i grickalicama (29%) ili prijetnjama (15%). Navodno se najbolje ponašaju djeca u Njemačkoj, budući da 38% njih tvrdi da ih roditelji ne moraju opominjati za ponašanje u automobilu.
Kad se priča o tome tko bolje vozi tata ili mama, tate nose pobjedu, posebice ako je dijete muško. I dječaci i djevojčice u svim zemljama rekli su da tate bolje voze (61%), a mame su u Velikoj Britaniji bile najbliže pobjedi (45%). Djeca smatraju da je kopanje nosa najružnija roditeljska navika u Velikoj Britaniji, zatim u Italiji pa u Njemačkoj.

Ključne riječi:
2015 C-Max Ford Grand C-Max
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 4. rujan 1891.

Rođen «otac» suvremenog autoputa

Fritz Todt, tvorac i glavni inženjer modernog njemačkog autobahna rođen je u Pforzheim-u, Njemačka. Pod njegovim nadzorom do drugog svjetskog rata nastala je najveća mreža autoputa na svijetu, koja se kasnije nastavila razvijati.

vs

.::.