Vidiauto Novosti Događanja Citroen s C-Zero podržava Europski tjedan mobilnosti 

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 19.09.2013. 19:47

Ekologija 

Citroen s C-Zero podržava Europski tjedan mobilnosti 

Citroen će tijekom zagrebačkog Europskog tjedna mobilnosti, koji ove godine nosi temu „Za čist zrak - ne tebi je red“, pokazati svoj 100% električni automobil C-Zero. Navratite do Tehničkog Muzeja.

Citroen C-Zero dio je Europskog tjedna mobilnosti koji će trajati do nedjelje, 22. rujna u Zagrebu. Tijekom tjedan dana, raznim akcijama i programima pokušat će se osvijestiti građane o potrebi jačanja zdravijih stilova i navika u životu.

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti, Energetski Institut Hrvoje Požar predstavit će Citroen C- Zero, 100% električni automobil, u dvorištu Tehničkog Muzeja u četvrtak, 19. rujna 2013. od 13:00-15:00 sati.

Inače, prosječno smanjenje od 5,3 grama emisije po kilometru postavlja Citroen između top 3 proizvođača s niskom emisijom CO2. Tako se marka Citroen smjestila u sam vrh proizvođača automobila u pogledu niske emisije ispušnih plinova, s prosječnom emisijom od samo 123,9 g/km CO2.

Marka Citroen jedna je od rijetkih koja u svojoj ponudi na hrvatskom tržištu ima i električni automobil Citroen C-Zero, koristi Full Electric tehnologiju, a koja omogućava jednostavnu i smirujuću vožnju uz visok nivo udobnosti i sigurnosti, sve uz 0 % emisije štetnih plinova. Tih, živahan i upravljiv, performantan zahvaljujući svom električnom motoru koji razvija 47 kW (64 KS), kompaktni C-Zero je gradsko vozilo od 3,48 m te može primiti četiri putnika.

Ključne riječi:
C-Zero Citroën ekologija
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 5. veljača 1878.

2-5-1878 Rođen Andre Gustave Citroen

Rođen Andre Gustave Citroen

Na današnji dan rođen je Andre Gustave Citroen. Nizozemsko-židovskog porijekla, Citroen je postao jedan od vodećih proizvođača automobila u Francuskoj.

vs