Vidiauto Novosti Događanja Citroen s C-Zero podržava Europski tjedan mobilnosti 

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 19.09.2013. 19:47

Ekologija 

Citroen s C-Zero podržava Europski tjedan mobilnosti 

Citroen će tijekom zagrebačkog Europskog tjedna mobilnosti, koji ove godine nosi temu „Za čist zrak - ne tebi je red“, pokazati svoj 100% električni automobil C-Zero. Navratite do Tehničkog Muzeja.

Citroen C-Zero dio je Europskog tjedna mobilnosti koji će trajati do nedjelje, 22. rujna u Zagrebu. Tijekom tjedan dana, raznim akcijama i programima pokušat će se osvijestiti građane o potrebi jačanja zdravijih stilova i navika u životu.

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti, Energetski Institut Hrvoje Požar predstavit će Citroen C- Zero, 100% električni automobil, u dvorištu Tehničkog Muzeja u četvrtak, 19. rujna 2013. od 13:00-15:00 sati.

Inače, prosječno smanjenje od 5,3 grama emisije po kilometru postavlja Citroen između top 3 proizvođača s niskom emisijom CO2. Tako se marka Citroen smjestila u sam vrh proizvođača automobila u pogledu niske emisije ispušnih plinova, s prosječnom emisijom od samo 123,9 g/km CO2.

Marka Citroen jedna je od rijetkih koja u svojoj ponudi na hrvatskom tržištu ima i električni automobil Citroen C-Zero, koristi Full Electric tehnologiju, a koja omogućava jednostavnu i smirujuću vožnju uz visok nivo udobnosti i sigurnosti, sve uz 0 % emisije štetnih plinova. Tih, živahan i upravljiv, performantan zahvaljujući svom električnom motoru koji razvija 47 kW (64 KS), kompaktni C-Zero je gradsko vozilo od 3,48 m te može primiti četiri putnika.

Ključne riječi:
C-Zero Citroën ekologija
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 9. prosinac 1963.

12-9-1963 Proizveden posljednji Studebaker

Proizveden posljednji Studebaker

Studebaker Brothers Manufacturing Company, osnovan tijekom civilnog rata, bio je najveći svjetski proizvođač kočija sa zapregom. Kada su stigli auti, Studebaker je postao poznati proizvođač automobila. Ipak, Studebaker nije mogao držati korak s konkurentima.

vs