Vidiauto Automobili Automoto sportovi Honda Civic Type R turneja na najboljim trkalištima

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 28.06.2016. 10:14

Mission complete 

Honda Civic Type R turneja na najboljim trkalištima

Honda Civic Type R turneja na najboljim trkalištima

Hondin cilj je bio postići relevantna vremena na legendarnim europskim trkalištima.

Nakon što je Honda Civic Type R doslovno pomela konkurenciju ostvarivši najbolje vrijeme kruga na stazi Nürburgring Nordschleife u svojoj klasi u svibnju 2014. godine, u Hondi su se dosjetili dobre ideje: posjetiti sve relevantne staze u Europi te ostvariti relevantna vremena. Svoj trag Civic Type-R je ostavio na stazama u Silverstoneu, Spa-Francorchampsu, Monzi, Estorilu i Hungaroringu.

Honda_Civic_Type_R_at_Silverstone (2)

Silverstone

Prva stanica je bila Silverstone, dom Velike nagrade Britanije, a za vozača je odabran Matt Neal, trostruki prvak Britanskog prvenstva turističkih automobila (BTCC). U svom prvom pokušaju, u travnju 2016. godine, na izrazito mokroj stazi ostvario je najbolje vrijeme kruga od 2 minute i 44,45 sekunde. Nezadovoljni s ostvarenim rezultatom, Matt Neal i Hondin tim vratili su se na Silverstone nekoliko dana kasnije i po suhoj stazi ostvarili najbolje vrijeme od 2 minute i 31,85 sekunde.

Honda_Civic_Type_R_at_Spa_Francorchamps (1)

Spa Francorchamps

Spa-Francorchamps u Belgiji, mitsko mjesto svjetskog automobilizma i omiljena staza mnogih automobilista prepoznatljiva po svojoj Eau Rouge seriji zavoja na red je došla početkom svibnja. Za volan Civic Type R-a sjeo je Hondin novajlija Rob Huff koji je ostvario najbolje vrijeme kruga od 2 minute i 56,91 sekunde.

Honda_Civic_Type_R_at_Monza

Monza

Treća postaja je bila Monza, talijansko trkalište s bogatom poviješću. Vrijeme kruga od 2 minute i 15,16 sekundi ostvario je Mađar Norbert Michelisz, član Hondine WTCC momčadi.

Honda_Civic_Type_R_at_Estoril (1)

Estoril

Nakon Italije, uslijedila je staza Estoril u Portugalu na kojoj je Civic TypeR vozio domaći vozač Bruni Correiai, iako je bilo predviđeno da rutu odvozi domaći Tiago Montairo, Hondina WTCC zvijezda, ali taj plan je propao zbog teške nesreće koju je Montairo doživio netom prije, na utrci Svjetskog prvenstva turističkih automobila (WTCC) u Njemačkoj. Correiai je u samo 24 sata, nakon što je prvi puta uskočio u Civic Type R ostvario vrijeme od 2 minute i 4,08 sekunde.

Honda_Civic_Type_R_at_Hungaroring (3)

Hungaroring

6. lipnja 2016. Hondin tim je stigao na posljednju stanicu svoga pothvata, u Mađarski Hungaroring. Čast da ostvari najbolje vrijeme kruga ponovno je pripala Norbertu Micheliszu koji je upravo na svojoj domaćoj stazi u 2015. godini ostvario pobjedu u WTCC Civic Type R-u za svoj nezavisni tim, Zengõ Motorsport. Tijekom dva dana testiranja, Norbert je serijskog Type R-a tjerao do krajnjih granica te je postigao najbolje vrijeme kruga od 2 minute i 10,85 sekunde.

Video zapise možete pronaći na http://hondanews.eu/eu/en/cars/media/pressreleases/73921/videos

Ključne riječi:
Civic Type R Honda Hungaroring Silverstone
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. travanj 1970.

4-22-1970 Prvi Dan planeta Zemlje

Prvi Dan planeta Zemlje

Prva proslava Dana planeta Zemlje (Earth Day) održana je u zajednicama diljem SAD-a. Earth Day je kreacija senatora Gaylorda Nelsona, stvorena zbog rastuće zabrinutosti o stanju okoliša jer veliki doprinos zagađenju okoliša imaju i automobili.

vs

.::.