Vidiauto Zanimljivosti INFOZONA Zašto se autocestom vozimo 120 km na sat?

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 13.02.2017. 15:44

Autocesta A3 

Zašto se autocestom vozimo 120 km na sat?

Zašto se autocestom vozimo 120 km na sat?

Na autocesti A3 Bregana Lipovac primijetili smo na većini dionica ograničenje brzine od 120 km/h.

Na autocesti A3 od Zagreba u smjeru Lipovca te obrnuto uobičajena maksimalno dopuštena brzina vožnje je 130 km/h. Tako je barem bilo donedavno. A odnedavno su na A3 na većem dijelu dionica postavljeni prometni znakovi koji brzinu ograničavaju na 120 km/h. Zašto je to tako odgovor smo potražili u Hrvatskim autocestama d.o.o.

Iz Ureda uprave Hrvatskih autocesta su nam na naš upit o smanjenju brzine na autocesti A3 odgovorili kako je „na pojedinim dionicama autoceste A3 ograničenje brzine postavljeno temeljem Rješenja Inspekcije za ceste Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Do promjene brzine došlo je zbog provjere i po potrebi usklađenja dozvoljene brzine s tehničkim elementima ceste. Promjena brzine istaknuta je vertikalnom signalizacijom koja upućuje vozače na prilagodbu brzine sukladno Zakonu o sigurnosti na cestama.“

Ograničenje brzine je privremenog karaktera pa uskoro, nakon što se udovolje potrebni tehnički uvjeti, možemo očekivati da ćemo se ponovo voziti 10 kilometara na sat većom brzinom - 130 km/h. Do tada ćemo se voziti prema stihovima pjesme grupe Film „vozio sam prema gradu 120 na sat“.

Ključne riječi:
autocesta brzina ograničenje brzine
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 1. siječanj 1942.

1-1-1942 Zabranjena prodaja automobila civilima u SAD-u

Zabranjena prodaja automobila civilima u SAD-u

Kongres SAD-a zabranio je prodaju novih automobila i komercijalnih vozila civilima. Do kraja mjeseca svi su se proizvođači u SAD-u prebacili na vojnu proizvodnju te je proizvodnja civilnih automobila u potpunosti zaustavljena.

vs