Vidiauto Zanimljivosti INFOZONA Vožnja desnom ili lijevom stranom - tko je kriv?

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 17.10.2013. 18:16

Promet 

Vožnja desnom ili lijevom stranom - tko je kriv?

Vožnja desnom ili lijevom stranom - tko je kriv?

Zašto se u nekim zemljama vozi desnom, a u nekim pak lijevom stranom? Tko je kriv za to?

Velika Britanija, Irska, Australija, Japan nisu jedine zemlje u kojima se vozi po lijevoj strani kolnika. Pogledajte na kartu svijeta u kojim se sve zemljama vozi po lijevoj strani, iako je desna strana, kao što je kod nas, dominantnije rješenje. Primjetno je kako su nekadašnje britanske kolonije i dalje zadržale lijevu stranu za vožnju.

Voznja desnom ili lijevom stranom - tko je kriv karta

Plavom bojom označene su zemlje u kojima se vozi lijevom stranom

Promet desnom stranom u dvosmjernim putovima ili ulicama danas koristi oko 66,1% svjetskog stanovništva, dok 33,9 zemalja koristi lijevu stranu. Oko 72% putova i ulica koristi promet desnom stranom, dok je lijeva strana zastupljena u 28%.

Zašto je to tako? Arheološka istraživanja govore da se promet u davna vremena odvijao po lijevoj strani iz razloga što su konjanici i vozači konjskih zaprega bili dešnjaci. Na taj su se način konjanici mogli i rukovati ili pak izvaditi mač i tako se braniti. Tek u 19. stoljeću u kontinentalnoj Europi dolazi do vožnje po desnoj strani, a za to je zaslužan Napoleon. Naime, Napoleon je bio ljevak tako da je njegova vojska morala marširati desnom stranom iz razloga što je htio da mu ruka u kojoj je držao mač bude bliža neprijateljima.
Još je jedan veliki čovjek zaslužan za desnu stranu, a to je Henry Ford koji je proizvodio vozila s upravljačem na desnoj strani iz razloga kako bi se dame mogle sigurnije skloniti s ceste ili ulice.

U Hrvatskoj se na cestama može voziti motorna vozila koja imaju upravljač na desnoj strani, a Pravilnik o tehničkim uvjetima vozila u prometu na cestama ne propisuje obavezu na kojoj se strani upravljač mora nalaziti. U Srbiji nije dozvoljeno voziti vozilo s upravljačem na desnoj strani, a nedavno je takvo pravilo uvela i Poljska, ali ju je Europska komisija prijavila Europskom sudu pravde. U Europi se vozi lijevom stranom u četiri države: Velikoj Britaniji, Irskoj, Malti i Cipru, a zanimljivo je da se i u Japanu vozi lijevom stranom, iako to nije bila britanska kolonija (razlog je što su im željeznicu projektirali uglavnom Britanci). Rusija i Portugal prešli su na desnu stranu početkom 20. stoljeća, a Austrija i Čehoslovačka krajem 30-ih godina (nakon okupacije od strane Njemačke). Uskoro je i u Mađarskoj došlo do promjene na desnu stranu.

Kakva je razlika između vozila s upravljačem na lijevoj ili desnoj strani pri vožnji hrvatskim cestama? Možda ste pomislili da je sve okrenuto naopako, ali niste u pravu. Mjenjač se, jasno, nalazi u položaju za upravljanje lijevom rukom, ali raspored brzina je identičan. Isto tako, i papučice su na istim mjestima. Razlika je u vožnji odnosno pretjecanju kada je dosta teže imati preglednost ispred sebe pa je tada i potreban najveći oprez.

Na kraju krenimo s tvrde podloge na mokru odnosno u zrak - brodovi i avioni obavezno se drže lijeve strane. A pješaci se trebaju držati druge strane, kako bi uvijek bili okrenuti licem prema vozilima koja im dolaze iz suprotnog smjera.

Iznimka:

Savoy Street London

Savoy Street London

U Velikoj Britaniji postoji jedna ulica po kojoj se vozi desnom stranom i to je jedina takva ulica, a radi se o slijepoj ulici Savoy Streetu središtu Londona, ali na privatnom zemljištu. Razlog za to je uskoća ulice i smještaj hotela Savoy kako bi vozači taksija mogli ući u ulicu, otvoriti vrata svojim putnicima i nakon toga se okrenuti natrag jer je ulica - slijepa. 

Vožnja desnom ili lijevom stranom - tko je kriv (2)
Ključne riječi:
desna strana Irska lijeva strana Velika Britanija vožnja
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. srpanj 1987.

Predstavljen Ferrari F40

Enzo Ferrari je na proslavi 40. godišnjice svoje tvrtke predstavio do tada najbrži Ferrari – model F40. Spartanski opremljen automobil je do 100 km/h ubrzavao za oko 3,5 sekundi i razvijao maksimalnu brzinu od 324 km/h.

vs

.::.