Vidiauto Zanimljivosti INFOZONA Martinje je, policija pojačano nadgleda promet

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 11.11.2014. 10:25

Hoćete li piti mlado vino i voziti? 

Martinje je, policija pojačano nadgleda promet

Martinje je, policija pojačano nadgleda promet

Martinje je vrijeme kada se povećava broj prometnih nesreća i stradavanja. Izbjegavanjem formule C2H5OH izbjeći ćete i policiju.

Iz policije upozoravaju da će danas, na Martinje, dodatno kontrolirati promet kako bi spriječili ono najgore - stradavanje u prometu nakon narodnog običaja krštenja mošta „Martinja“. Inače, pojačanu kontrolu policija provodi već od 7. studenog jer očekuju povećani broj sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića. MUP nadzor vozača provodi na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno iskazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja i događanja prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Prema višegodišnjim policijskim statistikama, upravo se u studenom i prosincu povećava broj prometnih nesreća i stradavanja u njima. To je vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana i prazničnog raspoloženja, odnosno povećanog konzumiranja alkohola, povećanog kretanja pješaka, odlaska građana na godišnje odmore, dolaska naših državljana koji su na privremenom radu u inozemstvu i općenito povećanog domaćeg, ali i tranzitnog prometa na cestama. Policija će uz kontrolu alkoholiziranosti vozača provoditi kontrolu i na prisutnost droga u organizmu.

Dakle, očekujte na cestama maksimalan broj policijskih službenika kao i sve raspoložive uređaje i opremu koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa (uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za droge, uređaji za nadzor brzine).

Policija promet (2)

Prošlogodišnji rezultati akcije za Martinje na području cijele Hrvatske, na vožnju pod utjecajem alkohola i droga na 13.424 kontroliranih vozača otkrili su 1054 vozača pod utjecajem alkohola, a 21 vozač je odbio alkotestiranje. Policija je prošle godine, u vrijeme Martinja, otkrila i 10 vozača koji su bili pozitivni na droge dok ih je 7 odbilo testiranje na droge. Najveći broj vozača koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola bio je u dobnoj skupini od 25 do 30 godina – 285 vozača, od 31 do 40 godina – 256 vozača, od 18 do 24 godine – 255 vozača itd. Najveći broj vozača imao je koncentraciju alkohola u rasponu od 0,5 do 1,5 g/kg – 480 vozača.

U prvih deset mjeseci 2014. godine vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su ukupno 3.469 prometnih nesreća, od čega 48 prometnih nesreća s poginulim osobama, 1.483 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 1.938 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U ovim nesrećama smrtno su stradale 52 osobe, 485 je zadobilo teške, a 1.611 lakše tjelesne ozljede.

Ključne riječi:
kontrola Martinje MUP policija vino
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. veljača 1923.

Milijuntni Chevrolet

Na današnji dan 1923. godine proizveden je milijuntni Chevrolet. Ova je tvrtka osnovana kada je William Durant zaposlio Loiusa Chevroleta, švicarskog trkaćeg vozača i zvijezdu Buick Racing Teama, kako bi dizajnirao novi automobil...

vs

.::.