Vidiauto Novosti Najave Prve fotografije Opel GT Concepta

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 27.01.2016. 21:06

Najava za 86. ženevski auto salon 

Prve fotografije Opel GT Concepta

Prve fotografije Opel GT Concepta

Opel GT Concept bit će premijerno predstavljen svijetu na 86. međunarodnom sajmu automobila u Ženevi koji se održava od 3. do 13. ožujka 2016.

Sportski automobil Opel GT Concept imat će centralno postavljen motor i stražnji pogon te je izravni potomak Opela GT i koncepta Monza. Dizajn je avangardan, puristički te odbacuje sve što narušava čistu formu- nema kvaka na vratima, vanjskih retrovizora ni brisača.

Prve-slike-Opel-GT-Concept-2

Inovacija Opel GT Concepta su velika vrata s integriranim bočnim prozorima i neprimjetnim prijelazom između stakla i obojanih površina. Vozač i suvozač mogu nakon pritiska na touchpad za električna vrata, koja su integrirana u karakterističnu crvenu crtu na krovu, uživati u puno prostora u kabini. Čak će i visoki vozači imati dovoljno mjesta u unutrašnjosti. Vrata kad su otvorena dosta ulaze u prednje blatobrane. Takva patentirana montaža koja štedi prostor omogućuje velik kut otvaranja, posebno u relativno uskim prostorima za parkiranje.

Dvije kamere smještene iza blatobrana osiguravaju dobru vidljivost prilikom gradske vožnje. Slika s njih prenosi se na dva monitora s lijeve i desne strane kokpita, što znači da su dani vanjskih retrovizora i mrtvih kutova iza nas. Prednje vjetrobransko staklo spaja se sa staklenim panoramskim krovom, što putnicima omogućuje uživanje u iskustvu vožnje sličnom onome kod targe s pokretnim krovom.

Prve-slike-Opel-GT-Concept-3

Opel GT Concept ima snažan 1-litarski trocilindrični motor s turbopunjačem temeljen na ultramodernom motoru načinjenom posve od aluminija koji se koristi u Adamu, Corsi i Astri te razvija 107 kW/145 KS i maksimalni okretni moment od 205 Nm (vrijednosti potrošnje za Opel GT Concept još nisu dostupne). Turbo snaga šalje se prema stražnjoj osovini s mehaničkim diferencijalom sa zaključavanjem preko sekvencijalnog šesterostupanjskog mjenjača kojim se upravlja putem polugica na upravljaču. Dalje, Opel GT Concept ima tradicionalan pogon na stražnje kotače koji posebno cijene puristi zaljubljenici u sportske automobile. Tome odgovaraju i performanse tog dvosjeda ukupne mase manje od 1000 kg – on ubrzava od 0 do 100 km/h za manje od osam sekundi i dostiže najveću brzinu od 215 km/h.

Ključne riječi:
GT koncept Opel Ženeva Motor Show
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 5. veljača 1878.

2-5-1878 Rođen Andre Gustave Citroen

Rođen Andre Gustave Citroen

Na današnji dan rođen je Andre Gustave Citroen. Nizozemsko-židovskog porijekla, Citroen je postao jedan od vodećih proizvođača automobila u Francuskoj.

vs