Vidiauto Automobili Super automobili Novi Ford Mustang za Europu s V8 motorom

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 05.12.2013. 17:09

Premijera 

Novi Ford Mustang za Europu s V8 motorom

Novi Ford Mustang za Europu s V8 motorom

Novi Ford Mustang bit će dostupan u dvije karoserijske izvedbe - fastback i kabriolet, a bit će to prvi Mustang za Europu nakon gotovo 50 godina proizvodnje.

Osim kroz izgled, Ford Mustang se najbolji može osjetiti kroz ono što se nalazi ispod haube - zvuk V8 motora je sigurno ono što nas sve najviše zanima. A zvuk dolazi iz poznatog 5.0-litrenog motora s osam cilindara poredanih u V formaciju, dok je snaga veća od 426 KS, najavljeno je danas u Barceloni na predstavljanju novog Forda Mustang, američke ikone. Okretni moment na kotačima je 529 Nm.

Ukoliko vam se čini da je to previše konja i okretnog momenta, tada možete razmisliti i o štedljivijem Mustangu. Ford će ugrađivati novi četverocilindarski 2.3-litreni EcoBoost (naravno, benzinac) tako da se snaga dobiva i iz turbine koja pruža ravniju krivulju okretnog momenta. Pri tome se pazilo i na razinu CO2, koju zahtijevaju europski korisnici automobila. Slabiji Mustangov motor koristi izravno ubrizgavanje, ima promjenjivi takt rada ventila, a ta „slabija snaga“ iznosi „samo“ 309 KS (407 Nm). Automatskim mjenjačem se upravlja pomoću ručica smještenih na kolu upravljača.

Novi Ford Mustang za Europu s V8 motorom (5)

Mustang je od 1964. godine prodan u više od 9 milijuna komada te će biti dostupan u dvije verzije - fastback i kabriolet. Ima nisku visinu krova, širok stav, vjetrobransko i stražnje staklo su jače nagnuti, a trodimenzionalna stražnja svjetla su u tri reda. Prednji dio podsjeća na nos morskog psa!
Kabriolet Mustang ima višeslojno izolirani gornji sloj od tkanine koja automobilu daje luksuzniji izgled i tiši putnički prostor u vožnji. U unutrašnjosti se nalaze veliki instrumenti na kokpitu inspiriranom avijacijom, uz velike prekidače i ručice.

Ford Mustang generation - od 1965. do 2013.

Ford Mustang za europsko tržište stiže u prodaju za nešto više od godinu dana, u 2015. godini. Cijena - za slabiji motor oko 300.000 kuna plus porezi, dok će jača verzija biti skuplja za 50.000 kuna. Recimo i kako se novi Ford Mustang (ne ovaj o kojem pišemo) u SAD-u može kupiti već za 22.995 američkih dolara.

Ljepotica uz Mustang je britanska glumica i model Sienna Miller, zaštitno lice kampanje.

Novi Ford Mustang za Europu s V8 motorom (1)
Novi Ford Mustang za Europu s V8 motorom (2)
Novi Ford Mustang za Europu s V8 motorom (3)
Novi Ford Mustang za Europu s V8 motorom (4)
Novi Ford Mustang za Europu s V8 motorom (6)
Ključne riječi:
cijena Ford Mustang V8 motor
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. travanj 1995.

4-24-1995 Posljednja Corvette ZR-1

Posljednja Corvette ZR-1

Posljednja Corvette ZR-1 proizvedena je na današnji dan 1995. godine. Od 1990. do 1995. godine, proizvedeno je 6939 primjeraka Corvette ZR-1. GM-ova namjera je bila stvoriti ultimativni sportski automobil u pogledu cijene i performansi.

vs

.::.