Vidiauto Novosti Najave Novi dizelaši za Ford S-Max i Galaxy

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 10.10.2018. 06:09

Poboljšanja 

Ford S-Max i Galaxy dobili nove dizel motore i novi automatski mjenjač

Novi dizelaši za Ford S-Max i Galaxy

Ford je za svoja dva velika monovolumena pripremio dva nova dizelska motora, ali i novi automatik s 8 stupnjeva prijenosa, dvije nove boje i nove sigurnosne sustave.

Ford je unaprijedio svoja dva monovolumenska modela - S-Max i Galaxy koji sada dolaze s novim Fordovim dvolitrenim EcoBlue dizelskim motorom koji dolazi u tri verzije snage - 120, 150 i 190 KS te bi-turbo verzijom s 240 KS. Uz to dolazi i poboljšani 8-stupanjski automatski mjenjač s ergonomskom rotirajućom ručicom. Kombinirana potrošnja goriva je od 5,0 l/100 km u S-Maxu s verzijom 2-litrenog EcoBlue motora sa 150 i 190 KS pa do 5,9 l/100 km za top verziju s 240 KS.

FORD S-MAX sprijeda

Nove tehnologije uključuju adaptivni tempomat (ACC) sa Stop&go funkcijom, koji bez problema radi i u gradskom stop-start prometu, kao i unaprijeđenu verziju Fordova sustava upozorenja o vozilu u mrtvom kutu (BLIS), koji sada otkriva vozila na još većoj udaljenosti te Ford ClearView sustav brisača za bolju vidljivost.

FORD S-MAX interijer

Oba modela nude naprednu tehnologiju koja uključuje Fordov sustav adaptivnih prednjih svjetala koja prilagođavaju kut snopa svjetla prema okolini i može spriječiti zasljepljivanje drugih vozača te sustav aktivne pomoći pri parkiranju koji ima funkciju okomitog parkiranja bez ruku. Fordov SYNC 3 multimedijalni sustav, koji je kompatibilan s Apple CarPlay i Android Auto aplikacijama, omogućuje upravljanje audio, navigacijskim i kontrolama klima uređaja putem jednostavnih glasovnih naredbi. Osim toga, upravljanje funkcijama na 8-inčnom zaslonu osjetljivom na dodir moguće je i dodirom prsta, ali i gestama.

FORD galaxy

Nove verzije u prodaju kreću uskoro, a očekuju se početne cijene za model S-Max sa 120 KS od oko 240.000 kuna.

FORD galaxy sa strane
Ključne riječi:
Ford Galaxy jednovolumen monovolumen S-Max
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. srpanj 1908.

Od kočije do karoserije

Albert Fisher i njegovi nećaci osnovali su uz kapital od 50.000 $ tvrtku Fisher Body Company specijaliziranu za proizvodnju kočija i automobilskih karoserija. Tvrtka je ubrzo postala najveći proizvođač karoserija u svijetu te je surađivala s GM-om.

vs

.::.