Vidiauto Novosti Najave Novi MINI uz minimalne razlike

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 25.11.2013. 16:48

Svjetska premijera 

Novi MINI uz minimalne razlike

Novi MINI uz minimalne razlike

Treća generacija novog Minija donosi veće dimenzije u svim smjerovima - novi Mini je narastao u duljinu za 98 mm, širi je 44 mm i viši 7 mm. Veći je i prtljažnik za 51 litru.

Ipak, novi Mini u prodaju stiže tek u proljeće 2014. godine, pogled na prednji dio vozila donosi šesterokutnu rešetku hladnjaka, a prednja i stražnja svjetla široko su obrubljena kromom. MINI donosi prednja svjetla i svjetla za maglu izvedena u LED tehnologiji. Krov može biti u kontrastnoj boji i to je opcija bez dodatne opreme. Osim većih gabarita vozila, narastao je i međuosovinski razmak za 28 mm, a širi je i trag kotača sprijeda za 42 mm, straga za 34 mm. Spomenuli smo veći prtljažnik koji sada ima obujam od 211 litara, dok je stražnja klupa djeljiva u omjeru 60:40.

Najveća promjena u unutrašnjosti vidljiva je na instrumentnoj ploči i središnjem grebenu jer više nema velikog brzinomjera koji je svoje mjesto pronašao iza upravljača dok je njegovo zauzeo informativni zaslon koji može imati dijagonalu od 8,8 inča i prikazivati sve potrebne informacije od glazbe koja trenutno svira do slike kamere za vožnju unazad.

Novi MINI 2014 (2)

Ovjes je od aluminija i visokočvrstog čelika, a po prvi puta kupci MINI-ja će moći doplatiti za prilagodljivi ovjes. Novost je i mogućnost odabira različitih postavki vozila u rasponu od sportskih do ekoloških kada novi MINI troši minimalne količine goriva.

Motorna ponuda sastoji se od nove generacije TwinPower Turbo motora - 1,5-litreni trocilindrični turbobenzinac razvija 100 kW/136 KS u modelu MINI Cooper, dvolitreni četverocilindrični turbobenzinac sa 141 kW/192 KS ugrađen će biti u MINI Cooper S dok će 1,5-litreni trocilindrični turbodizelski motor snage 85 kW/116 KS biti u modelu MINI Cooper D.

Prije 54 godine predstavljen je klasični MINI
Ključne riječi:
Cooper D Cooper S Mini novi
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 5. veljača 1878.

2-5-1878 Rođen Andre Gustave Citroen

Rođen Andre Gustave Citroen

Na današnji dan rođen je Andre Gustave Citroen. Nizozemsko-židovskog porijekla, Citroen je postao jedan od vodećih proizvođača automobila u Francuskoj.

vs

.::.