Vidiauto Novosti Najave Novi Dodge Challenger SRT Hellcat Redeye

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 29.06.2018. 06:25

Muscle car 

797 KS za novi Dodge Challenger SRT Hellcat Redeye

Novi Dodge Challenger SRT Hellcat Redeye

I službeno je predstavljena najsnažnija izvedba Dodge Challengera SRT Hellcat Redeye za 2019. godinu, a koji raspolaže s čak 797 KS!

Nakon nekoliko teasera, pred nama su i službene fotografije i specifikacije Dodge Challengera SRT Hellcat Redeye za 2019. modelsku godinu. Ovo je ujedno i posljednji redizajn za ovu generaciju koja je na tržištu već deset godina.

Dodge Challenger SRT Hellcat straga

Iz Dodgea kažu kako je ovo najsnažniji serijski V8 motor, a kako je Challenger u ovoj verziji najbrži serijski muscle car! Naime, ubrzanje do 96 km/h (0-60 mph) traje 3,4 sekunde, a najveća brzina mu je 326 km/h. Nekima će možda biti važna i informacija kako 402 m (četvrt milje) prelazi za 10,8 sekundi.

Dodge Challenger SRT Hellcat 2

Za takve rezultate je zadužen 6,2-litreni V8 motor s povećanim kompresorom koji razvija 797 KS i čak 957 Nm okretnog momenta, a uparen je s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem.

Dodge Challenger SRT Hellcat interijer

Dorađena je i verzija Dodge Challenger SRT Hellcat koja sada ima nešto snažniji motor koji razvija 717 KS i 888 Nm okretnog momenta, a koji je moguće dobiti sa 6-brzinskim ručnim ili 8-brzinskim automatskim mjenjačem.

Dodge Challenger SRT Hellcat sprijeda

Obje verzije je moguće naručiti i s Widebody paketom, odnosno s proširenjima na blatobranima unutar kojih su montirane gume veličine 305/35 ZR20 s Pirelli P-Zero gumama.

Dodge Challenger SRT Hellcat sa strane

Prodaja novih modela kreće na jesen, a početna cijena za model Dodge Challenger SRT Hellcat će započinjati od oko 66.000 USD (oko 440.000 kn) dok će verzija Redeye biti skuplja, ali se još ne zna za koliko. Ako ste zainteresirani za ovaj model, postoji i tvrtka koja uvozi i priprema Dodge modele za EU tržište, pa ćete ga moći i lako naručiti.

Ključne riječi:
Challenger Dodge
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 22. srpanj 1908.

Od kočije do karoserije

Albert Fisher i njegovi nećaci osnovali su uz kapital od 50.000 $ tvrtku Fisher Body Company specijaliziranu za proizvodnju kočija i automobilskih karoserija. Tvrtka je ubrzo postala najveći proizvođač karoserija u svijetu te je surađivala s GM-om.

vs