Vidiauto Novosti Najave Ford Mustang Bullitt dolazi s 464 KS

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 06.03.2018. 06:33

Muscle car 

Novi Ford Mustang Bullitt povodom 50. godišnjice istoimenog filma

Ford Mustang Bullitt dolazi s 464 KS

Specijalna serija novog Ford Mustanga Bullitt napravljena je povodom 50. godišnjice poznatog filma Bullitt i poznate scene potjere.

Vjerojatno nema obožavatelja automobila koji nije pogledao film Bullitt iz 1968. godine u kojem Steve McQueen glumi detektiva Franka Bullitta i koji posjeduje zeleni Mustang GT 390, a koji je postao poznat zahvaljujući 10-minutnoj sceni potjere.

FORD MUSTANG BULLITT straga

50 godina kasnije, Ford je odlučio napraviti specijalnu seriju Mustanga Bullitt koji će biti dostupan u dvije boje – Shadow black ili klasičnoj Dark Highland green, a uz to će imati i diskretne kromirane detalje oko prozora i prednje rešetke, dok će se u unutrašnjosti naći mjenjač s vrhom u stilu bijele biljarske kugle kakav je imao i original.

FORD MUSTANG BULLITT sa strane

Čitava unutrašnjost će biti presvučena u crnu kožu, volan će također biti kožni i bit će grijan, a za zvuk će se brinuti premium Bang & Olufsen audio sustav. Za sjedala je zadužen Recaro, a instrumentalna ploča je digitalna i sve informacije se prikazuju na 12-inčnom LCD zaslonu.

FORD MUSTANG BULLITT interijer

Ford Mustang Bullitt dolazi s ugrađenim 5,0-litrenim V8 motorom koji daje maksimalnu snagu od 464 KS i okretni moment od 526 Nm. Ford još nije objavio podatke o ubrzanju i maksimalnoj brzini, već će to učiniti naknadno. Proizvodnja novog Mustanga Bullitt za Europsko tržište kreće u lipnju, a svaki primjerak će doći s individualno označenom pločicom koja će se nalaziti na mjestu Mustang znaka ispred suvozača.

FORD MUSTANG BULLITT 2
Ključne riječi:
Bullitt Ford Mustang
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. srpanj 1908.

Od kočije do karoserije

Albert Fisher i njegovi nećaci osnovali su uz kapital od 50.000 $ tvrtku Fisher Body Company specijaliziranu za proizvodnju kočija i automobilskih karoserija. Tvrtka je ubrzo postala najveći proizvođač karoserija u svijetu te je surađivala s GM-om.

vs

.::.