Vidiauto Novosti Najave Najavni koncept za novu Toyotu Mirai

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 11.10.2019. 06:13

Druga generacija 

U Tokiju je predstavljen koncept nove generacije Toyote Mirai

Najavni koncept za novu Toyotu Mirai

Na Salonu automobila u Tokiju Toyota je predstavila Mirai Concept i time najavila drugu generaciju tog modela koji stiže do kraja sljedeće godine.

Jučer je na Salonu automobila u Tokiju Toyota predstavila konceptnu izvedbu druge generacije modela Mirai, a čija će serijska proizvodnja krenuti već sljedeće godine. Već je na prvi pogled jasno kako je riječ o puno većem automobilu, s dizajnom koji više nije toliko futuristički.

mirai-front-366125

Dimenzije novog Miraija su 4.975 mm dužine, 1.885 mm širine i 1.470 mm visine, dok je međuosovinski razmak narastao na 2.920 mm. Impresivne su to dimenzije, kao stvorene za sjevernoameričko tržište, gdje se Mirai i najviše prodaje.

mirai-rear-966364

Osim prostranosti, novi model će dobiti i pogon na stražnje kotače, snažniji motor ali i veći doseg s jednim punjenjem od oko 650 km. Svakako treba podsjetiti kako punjenje spremnika tekućim vodikom traje oko 5 minuta.

interior-177869

Unutrašnjost je također nova, a osim prostora za 5 putnika, tu je i digitalna instrument ploča, 12,3-inčni multimedijalni zaslon, grijana i hlađena prednja sjedala presvučena kožom i glazbeni sustav s 14 zvučnika. I novi model će se proizvoditi u Japanu, a cijena još nije objavljena.

Ključne riječi:
ekologija gorivni članak koncept Mirai Toyota vodik
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 5. veljača 1878.

2-5-1878 Rođen Andre Gustave Citroen

Rođen Andre Gustave Citroen

Na današnji dan rođen je Andre Gustave Citroen. Nizozemsko-židovskog porijekla, Citroen je postao jedan od vodećih proizvođača automobila u Francuskoj.

vs

.::.