Vidiauto Novosti Najave SUV Mercedes-Benz GLB sa sedam sjedala

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 11.06.2019. 06:40

Novi model 

Predstavljen je kompaktni SUV Mercedes-Benz GLB sa 7 sjedala

SUV Mercedes-Benz GLB sa sedam sjedala

Svega dva mjeseca nakon premijere konceptnog modela GLB na Salonu automobila u Šangaju, pred nama je serijska izvedba novog kompaktnog SUV-a.

Mercedes-Benz je pripremio još jedan SUV, ovog puta nešto robusnijeg izgleda i kompaktnih dimenzija, a posebnost je što nudi prostor za sedam osoba, s time da su dva sjedala u posljednjem redu namijenjena osobama visine do 1,68 m.

Mercedes-Benz GLB birdview

Novi GLB ima 10 mm veći međuosovinski razmak od B-klase, dok mjesta za glavu u prvom redu ima 1.035 mm, što je najbolji rezultat u klasi. Izvedba s 5 sjedala nudi prtljažnik od 560 litara, koji preklapanjem stražnjih sjedala raste do 1.755 litara.

Mercedes-Benz GLB sjedala

Mercedes se pobrinuo i za sigurnost putnika u trećem redu, pa osim standardnih naslona za glavu i pojaseva, bočni zračni jastuci se protežu čitavom bočnom stranom vozila te time štite i njih. A kako bi vožnja bila što ugodnija, tu su i dva USB priključka. Kada se sjedala ne koriste, jednostavno se spremaju u podnicu.

Mercedes-Benz GLB interijer

Unutrašnjost je uređena u stilu nove A-klase, a GLB je opremljen i digitalnom instrument pločom s poznatim MBUX (Mercedes-Benz User Experience) sustavom.

Mercedes-Benz GLB straga 2

U ponudi su dva benzinca, 1,3-litreni sa 163 KS u kombinaciji sa 7-brzinskim automatskim mjenjačem te dvolitreni s 224 KS u kombinaciji s 8-brzinskim automatskim mjenjačem i 4Matic pogonom na sve kotače.

Mercedes-Benz GLB sa strane

Svi dizel motori su kombinirani s 8-brzinskim automatskim mjenjačem. Početni model je GLB 200 d sa 150 KS, slijedi model 200 d 4Matic sa 150 KS, dok je najsnažniji model GLB 220 d 4Matic sa 190 KS.

Mercedes-Benz GLB iza

Novi Mercedes-Benz GLB na tržište stiže do kraja godine, a prema nagađanjima Njemačkih medija, cijena bi na tamošnjem tržištu trebala startati od oko 38.000 EUR (oko 285.000 kn).

Mercedes-Benz GLB sprijeda
Ključne riječi:
4MATIC GLB Mercedes-Benz SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 9. prosinac 1963.

12-9-1963 Proizveden posljednji Studebaker

Proizveden posljednji Studebaker

Studebaker Brothers Manufacturing Company, osnovan tijekom civilnog rata, bio je najveći svjetski proizvođač kočija sa zapregom. Kada su stigli auti, Studebaker je postao poznati proizvođač automobila. Ipak, Studebaker nije mogao držati korak s konkurentima.

vs