Vidiauto Novosti Najave SUV Mercedes-Benz GLB sa sedam sjedala

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 11.06.2019. 06:40

Novi model 

Predstavljen je kompaktni SUV Mercedes-Benz GLB sa 7 sjedala

SUV Mercedes-Benz GLB sa sedam sjedala

Svega dva mjeseca nakon premijere konceptnog modela GLB na Salonu automobila u Šangaju, pred nama je serijska izvedba novog kompaktnog SUV-a.

Mercedes-Benz je pripremio još jedan SUV, ovog puta nešto robusnijeg izgleda i kompaktnih dimenzija, a posebnost je što nudi prostor za sedam osoba, s time da su dva sjedala u posljednjem redu namijenjena osobama visine do 1,68 m.

Mercedes-Benz GLB birdview

Novi GLB ima 10 mm veći međuosovinski razmak od B-klase, dok mjesta za glavu u prvom redu ima 1.035 mm, što je najbolji rezultat u klasi. Izvedba s 5 sjedala nudi prtljažnik od 560 litara, koji preklapanjem stražnjih sjedala raste do 1.755 litara.

Mercedes-Benz GLB sjedala

Mercedes se pobrinuo i za sigurnost putnika u trećem redu, pa osim standardnih naslona za glavu i pojaseva, bočni zračni jastuci se protežu čitavom bočnom stranom vozila te time štite i njih. A kako bi vožnja bila što ugodnija, tu su i dva USB priključka. Kada se sjedala ne koriste, jednostavno se spremaju u podnicu.

Mercedes-Benz GLB interijer

Unutrašnjost je uređena u stilu nove A-klase, a GLB je opremljen i digitalnom instrument pločom s poznatim MBUX (Mercedes-Benz User Experience) sustavom.

Mercedes-Benz GLB straga 2

U ponudi su dva benzinca, 1,3-litreni sa 163 KS u kombinaciji sa 7-brzinskim automatskim mjenjačem te dvolitreni s 224 KS u kombinaciji s 8-brzinskim automatskim mjenjačem i 4Matic pogonom na sve kotače.

Mercedes-Benz GLB sa strane

Svi dizel motori su kombinirani s 8-brzinskim automatskim mjenjačem. Početni model je GLB 200 d sa 150 KS, slijedi model 200 d 4Matic sa 150 KS, dok je najsnažniji model GLB 220 d 4Matic sa 190 KS.

Mercedes-Benz GLB iza

Novi Mercedes-Benz GLB na tržište stiže do kraja godine, a prema nagađanjima Njemačkih medija, cijena bi na tamošnjem tržištu trebala startati od oko 38.000 EUR (oko 285.000 kn).

Mercedes-Benz GLB sprijeda
Ključne riječi:
4MATIC GLB Mercedes-Benz SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.