Vidiauto Novosti Najave Jaguar F-Type s pogonom na sve kotače

Autor: Domagoj Brnić Objavljeno: 11.11.2014. 09:11

Grebanje sa sve četiri 

Jaguar F-Type s pogonom na sva četiri kotača

Jaguar F-Type s pogonom na sve kotače

Jaguar će na Sajmu automobila u Los Angelesu predstaviti pojačanja u F-Type obitelji i podržati Bloodhound Project u obaranju svjetskog rekorda

Mačke se uvijek dočekaju na sve četiri noge… Iz Jaguara su najavili proizvodnju modela F-Type obitelji s pogonom na sva četiri kotača koje će predstaviti na Sajmu automobila u Los Angelesu 19. studenog, kada će biti poznate i njihove cijene. Dva dodatna pogonska kotača ne bi se trebala loše odraziti na performanse pa je za F-Type R coupe najavljena istovjetna, elektronski ograničena maksimalna brzina od 300 km/h, dok je ubrzanje ponešto i bolje, desetinku sekunde, te bi nakon grebanja sa sve četiri novi mačić do stotinu kilometara na sat trebao stići za 3,9 sekunde zadržavajući pritom karakter automobila sa stražnjim pogonom. U Los Angelesu bi se trebali pojaviti i ostali modeli koji će donijeti širenje F-Type porodice sa 6 na 14 članova, a osim pogona na sva četiri kotača za očekivati je uvođenje u ponudu i ručnog mjenjača, te ugradnju četverocilindraša iz Ingenium obitelji.

Jaguar_FTYPE_AWD (2)

Najava novog Jaguara F-Type AWD poslužila je i za objavu partnerstva Jaguara s Bloodhound Projectom koji će za otprilike godinu dana započeti testiranja supersoničnog automobila kojim će pokušati oboriti svjetski rekord u brzini na zemlji koji od 1997. drži Thrust SSC za čijim se upravljačem nalazio Andy Green. Green je ujedno i budući vozač supersoničnog Bloodhounda SSC. Cilj je postaviti letvicu na više od 1000 mp/h ili 1600 kilometara na sat (Thrust SSC 1227 km/h). U tome je Bloodhoundu Jaguar nastojao pomoći i testiranjem komunikacije u Hakskeen Pan pustinji u Južnoafričkoj Republici pri zbrojenim brzinama od 1100 km/h. Noseći komunikacijske uređaje budućeg Bloodhounda SSC, Jaguar F-Type R na tlu je jurio maksimalnom brzinom od 300 km/h i održavao komunikaciju s mlažnjakom koji je na samo 15 metara iznad zemlje jurio 800 km/h tik pored njega.

Jaguar_FTYPE_AWD (3)
Ključne riječi:
AWD cijena F-Type Jaguar
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.