Vidiauto Novosti Najave Honda predstavila Insight Prototype

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 22.12.2017. 06:24

Koncept 

Hoće li nova Honda Insight zamijeniti Accord u Europi?

Honda predstavila Insight Prototype

Honda za nadolazeći Salon automobila u Detroitu namjerava predstaviti prototip verziju nove generacije hibridnog Insighta, a uskoro će krenuti i proizvodnja.

Honda je prestala proizvoditi drugu generaciju modela Insight prije tri godine (2014.), koja je bila predstavljena dvije godine nakon završetka proizvodnje prve generacije modela Insight. Uvijek je bilo riječ o hibridnom modelu, koji je poprilično narastao u dužinu svakom novom generacijom, pa će tako biti i s novom.

Honda Insight Concept bočno

Nova će generacija donijeti i još jednu novost – karoserija će poprimiti limuzinski oblik i imat će četvora vrata, a prodavat će se i u Europi. Kad se sve zbroji i oduzme, izgleda kako će novi hibridni Insight zamijeniti nikad prežaljeni model Accord, koji se u Europi ne može kupiti već nekoliko godina.

Honda Insight Concept sa strane

Prednji dio nove Honde Insight neodoljivo podsjeća na prednji dio nove Honde Civic, što nije nimalo loše, dok je stražnji dio dizajnerski simpatično riješen, a dug pad linije krova pomalo podsjeća na moderne limuzine coupeovskog izgleda. Unutrašnjost je također potpuno nova, a iz Honde najavljuju kako će se koristiti premium materijali, no o tome kada ćemo isprobati novi model.

Honda Insight Concept straga

Što se pak motorizacije tiče, za sada ne postoje nikakve informacije osim da je riječ o hibridnom modelu. Imamo osjećaj kako je pogon sličan ili identičan onome u hibridnoj Hondi CR-V koja je kao prototip predstavljena na ovogodišnjem sajmu u Frankfurtu.

Honda Insight Concept inerijer

Prodaja novog modela će krenuti tijekom sljedeće godine u SAD-u, a odmah nakon toga bi trebala krenuti i u Europi. Cijene Honde Insight još nisu poznate, no očekujemo cijenu od 250.000 kuna ili više.

Ključne riječi:
Honda Insight
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 15. srpanj 1939.

7-15-1939  Smrt osnivača legendarne utrke

Smrt osnivača legendarne utrke

Carl Fisher, osnivač utrke Indy 500 umro je u Miamiu u 65. godini života. Ovaj bogati biznismen je 1910. izgradio stazu u Indianapolisu koja je već za pet godina stekla kultni status širom svijeta.

vs