Vidiauto Novosti Najave Goodyear prikazao prototip pametne gume

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 19.03.2018. 06:08

Guma budućnosti 

Goodyear je predstavio prototip pametne gume

Goodyear prikazao prototip pametne gume

Na ovogodišnjem međunarodnom Sajmu automobila u Ženevi Goodyear je predstavio ideju rješenja s prototipom svoje nove inteligentne gume.

Zbog želje za smanjenjem troškova i veće pristupačnosti za korisnike, zajednička upotreba vozila neprestano raste. Tako su naprimjer 2015. godine »dijeljeni« kilometri u svijetu iznosili 4 % prevoženih kilometara, a prognoze pokazuju kako će taj broj do 2030. godine prijeći 25 %. To osobito donosi nove izazove upraviteljima voznih parkova za koje je proaktivno upravljanje servisiranjem guma izuzetno važno kako za klijenta, tako i za poslovni model.

Goodyear je prikazao cjelokupan informaticki sustav gume, koji ukljucuje gumu, senzore i algoritme u oblaku

Goodyear je na događaju prikazao cjelokupan informatički sustav gume, koji uključuje gumu, senzore i algoritme u oblaku. Svi zajedno u realnom vremenu komuniciraju s upraviteljima voznih parkova putem mobilne aplikacije. Senzori u Goodyear inteligentnoj gumi s podacima o vozilu i drugim informacijama pomoću Goodyear vlasničkog algoritma osiguravaju redovite podatke.

Jedno od Goodyearovih rjesenja je prototip inteligentne gume koja osigurava optimalnu povezanost i razmjenu podataka u realnom vremenu

Zahvaljujući tim algoritmima, informacije o stanju gume – uključujući i njezinu istrošenost, temperaturu i tlak – stalno se ažuriraju i šalju upraviteljima voznih parkova. Neprestano povezivanje i razmjena podataka omogućuju optimalnu upotrebu guma, a time i sigurniju i troškovno učinkovitiju mobilnost te maksimalnu dostupnost vozila.

Goodyearova inteligentna guma nudi mogucnost povezivanja i razmjene podataka s upraviteljima voznih parkova_naslovna

U Goodyearu očekuju kako će se usporedno s neprestanim razvojem mobilnosti razvijati i potrebe potrošača i prijevoznika, a novi proizvodi, usluge i iskustvo omogućit će mobilnost kakva je potrebna potrošačima i upraviteljima voznih parkova.

Ključne riječi:
Goodyear pametna guma
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. veljača 1955.

Rodio se Profesor

Na današnji dan u Saint-Chamondu, Francuska, rođen je Alain Prost, višestruki prvak Formule 1 i vozač s najviše GP pobjeda. Fanovi ga od milja zovu 'Profesor', po svom kalkuliranom stilu vožnje.

vs

.::.