Vidiauto Novosti Najave Citroen DS 6WR novi premium SUV

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 24.04.2014. 13:08

Auto salon Peking 

Citroen DS 6WR novi premium SUV

Citroen DS 6WR novi premium SUV

Na auto salonu u Pekingu Citroen predstavlja novi premium SUV pod nazivom DS 6WR.

Citroen DS 6WR nadahnut je već poznatim konceptnim vozilom Citroen Wild Rubis, a DS oznaka jasno asocira na premium segment i izgled koji njeguje DS linija.

DS 6WR ima dužinu od 4,55 metara te veliki međuosovinski razmak od 2,73 metra, dok se veza s cestom ostvaruje preko maksimalno razmaknutih 19-colnih kotača. Tu je i Grip Control, tehnologija koja omogućuje optimalno prianjanje na svim vrstama podloge bez pogona na sve kotače i ograničava potrošnju goriva i emisiju CO2.

Motorizaciju Citroena DS 6WR čine e-THP 160 i THP 200 s izravnim sekvencijalnim ubrizgavanjem koje se puni visokotlačnom pumpom i turbopunjačem Twin Scroll. Motori su opremljeni automatskim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa.

Na krovu se nalaze aluminijski nosači koji kao da uranjaju u karoseriju prateći oblik stražnjeg blatobrana, a prednji izgled podsjeća na DS 5LS - ima masku nazvanu DS Wings, a maska se stapa sa svjetlima putem dva kromirana krila. Na rešetki se nalazi prepoznatljivi logotip DS, a tu su i dnevna ksenonska svjetla.

Straga stiže novost - po prvi se put mogu vidjeti svjetla ugrađena u podizna vrata. DS 6WR prvo će se prodavati u Kini, krajem 2014. godine.

Ključne riječi:
auto salon Citroën DS 6WR Kina Wild Rubis
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.